1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Küçük: “Kaldığımız yerden devam edeceğiz”
 Küçük: “Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Küçük: “Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ikinci mitingini dün Güzelyurt İnönü Meydanı’nda gerçekleştirdi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ikinci mitingini dün Güzelyurt İnönü Meydanı’nda gerçekleştirdi. Yarım saat gecikmeli olarak saat 21.30’da başlayan UBP mitingi, meydanı dolduranların eski kalabalığı arattığı görüldü. Mitingde ilk olarak Güzelyurt ve Lefke Belediye Başkanlarına söz verilirken,  UBP’nin Güzelyurt altı milletvekili adayı tek tek Güzelyurtlulara tanıtıldı. Sahneye çağrılan adaylar Güzelyurtlular’a seslenerek birer konuşma yaptı.

Küçük: “Bu iş tamamdır”
Aday tanıtımının ardından UBP Genel Başkanı İrsen Küçük anons edilerek, sahne davet edildi. Aracıyla miting alanında bekleyen İrsen Küçük anonsun ardından sahneye çıkarak halkı selamladı.
İlk sıralarda yer alan UBP sempatizanları “Başbakan Küçük” diye slogan atarken, Küçük ‘Necmettin Erbakan’ın meşhur el işaretini’ yaparak halka seslendi. İrsen Küçük, “bu iş tamamdır” diyerek sözlerine başladı ve iktidar yolunun meydanlardan geçtiğini söyledi. UBP’nin iktidar yolunun her zaman Güzelyurt’tan geçtiğini savunan Küçük, “UBP icraat partisidir, gönül partisidir. En büyük özelliği aldığı görevleri sizin adınıza hizmetleri sonuna kadar sürdürmek mecburiyetindedir” dedi.

CTP’ye ağır eleştiriler
Konuşma arasında “vur vur inlesin CTP dinlesin”’ slogan atan sempatizanlara cevap veren İrsen Küçük, “CTP’de dinleyecek kapasite yoktur” diyerek aşağılayıcı cümleler söyledi. CTP ile DP’nin bugüne kadar iki kez koalisyon kurduğunu ancak hükümeti yarım bıraktığını ileri süren Küçük, CTP ile DPye ağır eleştireler de yaptı. İrsen Küçük, yeni Teknokrat Hükümeti’ne de “papatya hükümeti” diyerek ağır eleştiriler yapan İrsen Küçük, şeffaflık konusunda doğru söylenmediğini iddia etti.

Yatırımlara devam, Türkiye’ye şükran
“28 Temmuz UBP’nin iktidar günüdür” yorumunda bulunan İrsen Küçük, UBP Hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte halk için ne gerekirse yaptıklarını dile getirdi. UBP’nin programlarının hep yatırım olduğunu savunan Küçük, “2009’da iktidara geldiğimizde CTP’nin Türkiye Cumhuriyeti ile bozduğu ilişkileri normalleştirmek bize nasip olmuştur” iddiasında bulundu.
İrsen Küçük, ülkede yapılan yatırımların % 90’nına sahip bir parti olduklarını savunarak, Güzelyurt bölgesine su projesi gibi birçok proje hayata geçirilerek halka hizmet götürdüklerini ileri sürdü. Su projesinde Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerden hiçbir menfaat beklemediğini iddia eden Küçük, TC Başbakanı Recep Erdoğan’a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. İrsen Küçük, Hükümet döneminde hayata geçirdikleri projelerin de devam edeceğini ifade etti.

***

Mitingden notlar… Mitingden notlar…

ESKİ MİTİNGLER YOK… Miting saat 21.00’de başlaması gerekirken, saat 21.30’da başladı. Uzun süre miting alanı dolmazken UBP milletvekili adayları oluşturulan insan konvoyuyla kalabalık yakalandı. Sahnenin sağ ve sol yanlarında yaşanan boşluk UBP’nin eski mitinglerini arattığı dikkat çekti

BAKAN ATASAYAN… UBP üyesi Teoman Turan’ın UBP adaylarını tanıtırken, milletvekili adayı Mutlu Atasayan’ı sahneye çağırırken “Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanımız” şeklinde tanıtması oldukça ilginçti. Bir dönem aynı bakanlık görevinde bulunan Kemal Dürüst için aynı hitabın kullanılmaması da  dikkat çekti.

İHANET EDENLER… Çoğu adayın konuşma sırasında UBP’den ayrılan 8 milletvekilini ise “UBP’ye ihanet edenler” şeklinde suçlayıcı hitaplarda bulundu. Kemal Dürüst de konuşmasında Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin battığını ancak KKTC’nin yatırımlarından yollarına kadar ekonomisinin güçlü olduğundan söz etmesi de dikkat çekti

BAŞBAKAN KÜÇÜK… İrsen Küçük sahneye çıktığında çiçeklerle karşılanırken, UBP Genel Sekreteri Necdet Numan’ın ve diğer yetkililerinin de olmaması dikkat çekti. Başbakan Küçük diye karşılanan İrsen Küçük,  “Necmettin Erbakan’ın meşhur el işaretini’ yaparak gençlere teşekkür etti. Küçük’ün konuşmaları sırasında hazırlana yatırımlarla ve diğer olaylarla ilgili slayt gösterileri yapıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Bu haber toplam 1981 defa okunmuştur