1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kotak: “Önlem alınması gerekmekte”
Kotak: “Önlem alınması gerekmekte”

Kotak: “Önlem alınması gerekmekte”

DP-UG Dış İlişkiler Sekreteri Serhat Kotak, çözüme giden yolun, taraflar arasında güven ortamının yaratılmasından, iki taraf arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinden geçtiğini belirtti.

A+A-

Serhat Kotak yazılı açıklamasında, dün itibarı ile iki lider arasında başlamış olan görüşmelerde Kıbrıs Türk Liderliği’nin olumlu tutumunu gözlemlediklerine işaret ederken, Kıbrıs Rum Liderliği’nin Güven Artırıcı Önlem olarak sunduğu mayın haritaları konusunun ise, halk arasında endişeye ve tepkiye neden olduğunu görmekte olduklarını ifade etti.

“MAYIN HARİTALARI HALKLA PAYLAŞILMALI…”
Bu haritanın halkla paylaşılarak olası bir tehlikeye karşı önlem alınması gerektiği görüşünü dile getiren Kotak, şunları kaydetti:

“Kuzey-Güney Kıbrıs arasında geçişlerin başlatılmasında en aktif rolü oynayan partimiz, sınır geçiş noktalarının artırılmasını onaylarken, Kıbrıs Rum Liderliği’nin Güven Artırıcı Önlem olarak sunduğu mayın haritaları konusunun ise, halkımız arasında endişeye ve haklı bir tepkiye neden olduğunu görmekteyiz.

Mayın haritası tarafımıza verildiğine göre, bu haritanın halkımızla derhal paylaşılarak, olası bir tehlikeye karşı önlem alınması gerekmektedir.

Bahsedilen mayın tarlaları, KTBK ve/veya Güvenlik Kuvvetlerimiz tarafından zaten çoktan temizlenmiş durumda ise, halkımıza bu konuda da açıklama yapılmalıdır. Kırk yıldır mayınlar üzerinde yürümekte olduğumuzu düşünmek dahi istemiyoruz.”

RUM LİDERLİĞİNE ÇAĞRI
Kotak, Rum Liderliği’ne, insan hayatını ilgilendiren konuları müzakere masasında al-ver sürecinin bir parçası olarak görmekten hemen vazgeçmeleri çağrısı yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Çözüme giden yol, taraflar arasında güven ortamının yaratılmasından, iki taraf arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinden geçmektedir.

Kıbrıs Türk Liderliği’nin bu yönde atacağı adımlara destek olacağımızı duyururken, Kıbrıs Rum Liderliği’nden de benzeri adımları atmasını beklediğimizi; haklarımızın ve eşitliğimizin korunduğu olumlu bir sonuca ulaşılmasının tüm taraflar gibi bizim de beklentimiz olmaya devam edeceğini ve gelişmeleri yakından takip edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

TAK

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur