1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kıbrıslı Türkler kendi öz yurdunda azınlık…”
“Kıbrıslı Türkler kendi öz yurdunda azınlık…”

“Kıbrıslı Türkler kendi öz yurdunda azınlık…”

BKP, yeni yurttaşlıkları eleştirdi

A+A-



Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Basın Yayın ve Propaganda Sekreteri Salih Efendi, hükümetin yeni vatandaşlıklar vermesini eleştirdi.

Efendi yaptığı açıklamada, UBP- DP Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu kararı ve İçişleri Bakanlığı aracılığıyla ayda 500’lere varan miktarda vatandaşlık dağıttığını iddia etti.

Efendi, “ Belli ki kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 26 bin 500 yeni vatandaşlık talebi, peyder pey yerine getiriliyor” ifadelerini kullandı.

Bu politikanın, Kıbrıs sorununun çözümü çerçevesinde yürütülen görüşme sürecinin en kritik aşaması; “liderlerin nüfus sayısı ve oranları üzerinde anlaştı”ğı bir dönemde bilinçli olarak yürütüldüğünü savunan Efendi, bunun Kıbrıs’ta çözüm ve barışa hizmet etmeyeceğini iddia etti.

“İzlenen nüfus politikası Kıbrıslı Türkleri kendi öz yurdunda azınlık durumuna düşürmekle kalmayacak, ayni zamanda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görüşmelerdeki elini de zayıflatacaktır” diyen Salih Efendi, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, Hükümetin bilerek ve isteyerek görüşme sürecini berhava etmeye çalıştığını savundu.

Efendi,” çözüm ve barış güçleri” ile uluslararası kamuoyuna konu ile yakından ilgilenilmesi çağrısında da bulundu.
(TAK)

 

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur