1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kıbrıs meselesi öyle veya böyle bitecek"
Kıbrıs meselesi öyle veya böyle bitecek

"Kıbrıs meselesi öyle veya böyle bitecek"

Eroğlu, Kıbrıs meselesini “öyle veya böyle” bitirmek için aday olduğunu ve halktan bu “son görev” için yetki istediğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs meselesini “öyle veya böyle” bitirmek için aday olduğunu ve halktan bu “son görev” için yetki istediğini söyledi.

Eroğlu, halkın desteğiyle seçimi başarıyla tamamlayıp birinci turdan seçimi kazanacaklarına inanç belirterek, müzakere masasında yarım kalan bir iş olduğu için aday olduğunu ifade etti ve “Ben bir makam için değil, sizin ve ülkemizin geleceği için, Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarmak için masaya oturmaya geldim” dedi.

Eroğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Eroğlu, dün akşam Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Mitingde SOS grubu sahne alırken, kürsüye eşi Meral Eroğlu ile birlikte çıkan Derviş Eroğlu, kendisine destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Derviş Eroğlu vatandaşlara seslenerek, “Yine Namık Kemal Meydanı’nda bir araya geldik. Meydanı doldurdunuz ve meydanı doldurduğunuz gibi ‘sandıkları da doldurmasını biliriz’ mesajını veriyorsunuz. 19 Nisan’a çok az bir süre kaldı. Yıllardır halkımızın arasında oldum. Yıllarca bu yolları beraber yürüdük, bu meydanlarda birlikte olduk. Çok önemli bir seçimin arifesinde el ele gönül gönüleyiz” dedi ve halkın mührü nereye vuracağını iyi bildiğini söyledi.

UBP ve DP-UG ile kendisine destek veren vatandaşlara desteğinden dolayı teşekkür eden Derviş Eroğlu, 5 yıl önce halkın kendisine cumhurbaşkanlığı görevini layık gördüğünü ifade ederek, müzakere masasında seçilmiş lider olarak Kıbrıs sorununu çözmek için uğraş verdiğini anlattı.

Görev süresi içerisinde her iki Rum lider ile de görüştüğü, en son Nikos Anastasiadis’in masadan kaçtığını, bir önceki lider Dimitris Hristofyas’ın da Greentree zirvesine 5 “hayır” ile geldiğini anımsattı.

ÖZGÜRGÜN VE DENKTAŞ DA DESTEK VERDİ

Eroğlu konuşmasının sonunda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı da sahneye davet etti. Sahneye ayrıca bazı bakan ve milletvekillerinin yanında partilerin gençlik ve kadın kolları da çıktı.

Derviş Eroğlu, iki partinin çalışmalarıyla seçimi yürüttüklerini ve başarıya ulaşacaklarına inanç belirterek, “Bu seçimlerde sizlerin oylarıyla sandığa gireceğiz, sizlerin oylarıyla sandıkta seçileceğiz. Makam için değil, KKTC'nin geleceği için mühür sizde olacak. Vurun mührü, bu işi bitirelim” diye sözlerini tamamladı.

(TAK) 

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur