1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız"
Kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız

"Kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız"

Soyer: “Ayaklarımızın üzerinde duracağımız bir sistem yaratacağız!”

A+A-


CTP-BG Gazimağusa İlçesi seçim ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Akova ve Mormenekşe köylerinde halkla buluşan adaylar hükümete gelmeye birkaç gün kala yapılacakları paylaştı. Ziyaretlerde konuşan CTP Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, CTP-BG’nin 2009 seçimlerinden beri sürecin kontrolünü yaptığını, geçmiş 4 yılda ülkenin ihtiyaçlarına cevap verecek hiçbir yasanın yapılmadığını, halkın çıkarlarını gözetmeyen Özelleştirme Yasası gibi yasaların yapıldığını, ülkede 4 yılda herkesin gelirinin düştüğünü söyledi. Diğer partilerin seçim bildirgelerinde yeniye dair hiçbir şeyin olmadığını, kapsamlı bir programla yola çıkan CTP-BG’nin ciddi bir çaba içinde olduğunu ifade etti.

SOYER: BÜTÇE AÇIĞI UBP DÖNEMİNDE BÜYÜDÜ

CTP BG eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Akova’daki konuşmasında, Akova köyünün politik duyarlılık ve ülke meselelerine yaklaşımına her zaman hayran olduğunu, bir ülkede önemli olanın huzurun sağlanması, demokratik ve adalet çerçevesinde davranmak olduğunu söyledi. Kendi ekonomimizi üretken bir yapıya dönüştürmemiz gerektiğini, yeni iş sahalarıyla yeni nesile iş olanağı yaratılması, dıştan aktarılan kaynakla bir toplumsal düzenin kurulamayacağını ifade ederek, sosyal sigortaların yüzde 86 olan kendi geliriyle kendi giderini karşılama oranının yüzde 65’e gerilediğini ifade etti. UBP’nin bütçe açığını azalttığı iddiasının doğru olmadığını, TC Büyükelçiliği’nin verdiği raporda gerçek bütçe açığının 870 milyon dolar olduğunu yazdığını, sosyal adalet içinde ekonomimin büyütülmesi ve vergi düzenlemesi de yapılacağını, devlet israflarını azaltarak kendi ayakları üzerinde duracak bir sistem yaratacaklarını söyledi.

OTELLERDE YERLİ ÜRÜNLER KULLANILACAK

2008’de 1 katrilyon 700 trilyon olan devletin iç borç toplamının şimdi 3 katrilyon 600 trilyon olduğunu, bu borcun İhtiyat Sandığı’na ve bankalara olduğunu, CTP-BG döneminde bankalara olan 1 katrilyonun 300 trilyonunu ödediklerini, UBP’nin Ercan’ı satarak oradan gelen parayla 13. maaş ödediğini bu paraya rağmen iç borcun arttığını söyledi. Yerel işgücü konusunda sorulan bir soruya Ferdi Sabit Soyer, ülkedeki otellerde yerli ürünlerin kullanılacağını ve yerli iş gücünün korunması için kota uygulaması yapacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur