1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘KAMUOYU YOKLAMASI’ YÖN VERDİ
‘KAMUOYU YOKLAMASI’ YÖN VERDİ

‘KAMUOYU YOKLAMASI’ YÖN VERDİ

Ankete göre bugün ülkemizde bir ‘milletvekili seçimi’ yapılsa, en fazla oy alan parti yine CTP-BG oluyor ve sıralama değişmiyor.

A+A-

Demokrat Parti’nin “UBP-DP Yerel Seçim İttifakı”nı sonuçlandırmasının en önemli sebebinin, yaptırdığı kamuoyu araştırması olduğu ortaya çıktı.

DP ‘İSTEMİYOR’, UBP ‘İSTİYOR’
Demokrat Parti’nin ‘yerel seçim ittifakı’ için yaptırdığı kamuoyu yoklamasına ulaştık, yorumladık. Ankete göre DP seçmeninin % 59.1’i UBP ile “ittifak” yapılmasını istemiyor. Öte yandan UBP seçmeninin % 76.7’si DP ile ittifaktan yana

LEFKOŞA’DA ÇARPICI SONUÇ
Ankete göre Lefkoşa’da “ittifak”a destek veren DP seçmeni % 38’de kalıyor;  UBP seçmeni ise % 76 oranında Lefkoşa’da ittifakı destekliyor.

‘SEÇİM SONUÇLARI’ DEĞİŞMEDİ
Ankete göre bugün ülkemizde bir ‘milletvekili seçimi’ yapılsa, en fazla oy alan parti yine CTP-BG oluyor ve sıralama değişmiyor.

Cenk Mutluyakalı


Demokrat Parti’nin “UBP-DP Yerel Seçim İttifakı”nı sonuçlandırmasının en önemli sebebinin, KADEM’e yaptırdığı kamuoyu araştırması olduğu ortaya çıktı.
Kamuoyu Araştırma ve Danışmanlık Merkezi (KADEM)’in Demokrat Parti için yaptırdığı ankete göre, seçmenin geneli ‘yerel seçim ittifakı’na sıcak bakmıyor.
“İttifak”ı en fazla destekleyen partinin Ulusal Birlik Partisi olduğu dikkat çekiyor.
Demokrat Partili seçmen ise “ittifak”a karşı.

DP karşı, UBP yana

Demokrat Parti’nin ‘yerel seçim ittifakı’ için yaptırdığı kamuoyu yoklamasına ulaştık, yorumladık. Ankete göre DP seçmeninin % 59.1’i UBP ile “ittifak” yapılmasını istemiyor.
Öte yandan UBP seçmeninin % 76.7’si DP ile ittifaktan yana.
Demokrat Partili seçmenin “ittifak”a en az destek verdiği ilçe ise Lefkoşa. Lefkoşa’da % 62’lik seçmen “ittifak” istemiyor.
Öte yandan Mağusa’da, DP’li seçmenin “ittifak”a destek verdiği görülüyor.
DP’li seçmenler, Mağusa dışında hiçbir ilçede “ittifak”tan yana değil.
UBP seçmeni ise Güzelyurt dışındaki tüm ilçelerde DP ile yapılacak bir seçim ittifakını destekliyor.

Seçmenin geneli karşı

Seçmenin geneli de ittifaklara sıcak bakmıyor.
Örneğin CTP-TDP ittifakına % 59.5’lik seçmen taraf olmadığını söylüyor.
Yine UBP-DP ittifakına da genel seçmenin % 65’i karşı.
TDP-BKP ittifakı seçmen genelinde onay bulmayan bir diğer “ittifak” olarak karşımıza çıkıyor.
KADEM anketine göre, seçmen, TDP-BKP ittifakına % 78.6 oranında destek vermiyor.

‘Seçim’de sorulmuş

Demokrat Parti’nin yaptırdığı “Yerel Seçim Araştırması”nda, bugün bir milletvekili seçimi yapılacak olsa, yurttaşların kime oy vereceği de sorulmuş.
Buna göre, olası bir seçimde CTP’nin % 35, UBP’nin % 31, DP’nin % 26, TDP’nin % 6, BKP’nin ise % 2 oy alacağı sonucu çıkmış.

Hükümetin başarısı

Anketteki bir diğer sonuç ise “hükümetin başarısı”…
KADEM anketine göre seçmenin % 49.4’ü hükümeti ‘başarılı’ ya da ‘kısmen başarılı’ bulurken, % 50,7’si ise “başarısız” diyor.
Anketin dikkat çekici bir yanı da, CTP ya da DP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin de ağırlıkla hükümet için “başarısız” demesi…

Bu haber toplam 2862 defa okunmuştur