1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İzcan: “Yeniden başlayan müzakere sürecinden umutluyuz”
İzcan: “Yeniden başlayan müzakere sürecinden umutluyuz”

İzcan: “Yeniden başlayan müzakere sürecinden umutluyuz”

İzcan, erken zamanda federal çözüme ulaşmak için her iki lidere katkı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, yeniden başlayan müzakere sürecinden umutlu olduklarını kaydederek, erken zamanda federal çözüme ulaşmak için her iki lidere katkı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.
Tarafların müzakere sürecinde maksimalist taleplerden, suçlama oyunlarından ve zamana oynama politikasından uzak durmaları gerektiğinin de altını çizen İzcan, Türk tarafının vize uygulamasını kaldırmasını, Rum tarafının da mayın tarlalarının koordinatlarını açıklamasını önemli bulduklarını kaydetti.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yazılı bir açıklamayla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdikleri ziyareti değerlendirerek, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.
Akıncı’yı ziyaretlerinde Kıbrıs konusu, müzakere süreci, Türkiye, Rum Lider ve BM yetkilileri ile yapılan görüşmeleri ele aldıklarını ifade eden İzcan, BKP’nin bundan sonra atılması gereken adımlarla ilgili görüşlerinin ve önerilerinin Cumhurbaşkanına aktardığını kaydetti.
Yazılı açıklamasında güven yaratıcı önlemler, sınır kapılarının açılması, federal çözümün ve kültürün benimsenmesi için her iki toplumda atılması gereken adımlara da değinen İzcan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı dört boyutlu siyaset ve erken federal çözüm çerçevesinde atacağı adımlarda destekleyeceklerini belirtti.
(tak)

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur