1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İzcan: “Seçimler bir araç”
İzcan: “Seçimler bir araç”

İzcan: “Seçimler bir araç”

İzcan:“Amaç Kıbrıs’ta barışa ulaşmak için her cephede mücadele etmek”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi - Toplumsal Varoluş Güçleri, seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikasını ziyaret etti.

Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan KTAMS ile geçmişten gelen bir dayanışma içinde olduklarını söyledi.
Birleşik Kıbrıs Partisi’nin sendikacı ve aydınlarla birlikte hareket ettiğini belirten İzcan, “Seçimler bir araç. Amaç Kıbrıs’ta barışa ulaşmak için her cephede mücadele etmek” dedi.
İzcan, “Bu seçimlere katılan dört siyasi partide aynı ağızla konuşmaktadır. Hiç biri Ankara’nın dayatma ekonomik paketini reddedeceğini söylememektedir. Hepsi varılan mutabakata sadık kalacağını söylemektedir. BKP-Toplumsal Varoluş Güçleri Ankara’nın dayatma paketini kabul etmemektedir. Bunun yerine Kıbrıs Türk toplumumun tüm kesitleri ile birlikte oluşturacağı planlamayı uygulayacaktır” görüşlerini savundu.
İzcan’ın ardından konuşan Baraka Kültür Merkezi Avtivisti Münür Rahvancıoğlu ise, “Ne yazık ki şuanda yeni kazanımlar elde edecek noktada değil elimizdekileri korumak için direnişi örgütlemek noktasındayız. Bunu yapabilmemiz lazım ki halkımızın tekrar umudu canlansın, kendine güveni gelsin ve onur duygusu gelişsin ve direniş gelişsin” görüşlerini ileri sürdü.
Devrimci Komünist Birlik temsilcisi Yusuf Alkım ise, “Mücadelenin toplumsal varoluş mücadelesi olduğunu” savunarak, “Bizim çağrımız toplumumuzun 28 Temmuz’da sandığa giderek tüm dünyaya, tüm egemenlere biz yok oluşa hayır diyoruz, toplumsal varoluşumuza için BKP- Toplumsal Varoluş Güçlerine destek veriyoruz demeleridir” diye konuştu.  TAK

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur