1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘İSTİFALAR’ ŞAŞIRTMADI
‘İSTİFALAR’ ŞAŞIRTMADI

‘İSTİFALAR’ ŞAŞIRTMADI

DP-UG Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu, Hamit Bakırcı ve Menteş Gündüz ‘DP-UG’den istifa kararı’ aldıklarını açıkladı.

A+A-

Meltem SONAY

DP-UG Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu, Hamit Bakırcı ve Menteş Gündüz ‘DP-UG’den istifa kararı’ aldı.
Yenidüzen’e konuşan milletvekilleri ‘kararımız kesin’ derken, haftaya uygulamaya koyacakları istifaları ile ilgili detaylı açıklama da yapacaklarını belirtti.
Kısa bir süre önce bakanlıktan alınan Ahmet Kaşif ve Hamit Bakırcı’nın yanı sıra, bakanlık beklentisi ile anılan ancak bakanlık görevi verilmeyen Menteş Gündüz ve Ergün Serdaroğlu’nun istifaları ‘sürpriz olmazken’, ‘Hükümete kilit’ olarak da yorumlandı.

Kaşif: “Yeniden değerlendirme yaptıktan sonra Pazartesi açıklayacağız”
Demokrat Parti-Ulusal Güçler Milletvekili (DP UG) Ahmet Kaşif, kendisi de dahil 4 milletvekilinin partiden istifasının söz konusu olduğunu ancak kararlarını hafta başı açıklayacaklarını belirtti.
Ahmet Kaşif, kendisi ve DP-Ulusal Güçler milletvekilleri, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün partiden istifa etme kararı aldığı yönünde çıkan haberlerle ilgili TAK’a açıklama yaptı.
Kaşif, kendisi ile söz konusu vekillerin partiden istifalarının gündemde olduğunu ancak, kararlarını yeniden değerlendirme yaptıktan sonra hafta başı açıklayacaklarını kaydetti.

Taçoy: “Tekrar değerlendirmelerini arzu ediyorum”
DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, TAK’a yaptığı açıklamada, söz konusu vekillerin istifa düşünceleri olduğunu bildiğini ancak söz konusu kişilerden Partiye herhangi bir yazılı bildirim gelmediğini belirtti.
Taçoy, söz konusu milletvekillerinin istifa konusunda tekrardan bir değerlendirme yapmalarını arzuladığını söyledi.

Kaşif: “Karar aldık, haftaya uygulamaya koyacağız”
Hamit Bakırcı, Menteş Gündüz, Ergün Serdaroğlu ile birlikte istifa kararı aldıklarını ifade eden Ahmet Kaşif, istifaların henüz parti yetkili organlarına sunulmadığını, önümüzdeki hafta uygulamaya konacağını belirtti.
İstifa gerekçesi ile ilgili soruyu, ‘Memleketin gidişatı, herkesimdeki sıkıntılar’ olarak yanıtlayan Kaşif, “Bu birlikte bir harekettir, bizi vatandaş milletvekili yaptı, vatandaşın istemleri doğrultusunda hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Konjonktüre göre hareket edeceğiz”
Kaşif, başka bir partiye katılıp katılmayacaklarına ilişkin soruya ise, “Ülke insanı için en doğrusunu yapabilmek için en doğru yolu izleyeceğiz. İstifamızı hayata geçirip bağımsız kalacağız daha sonra konjonktüre göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Serdar Denktaş’la sadece merhabalaşıyoruz”
Kanal SİM’e yaptığı açıklamada da, “Genel Başkan Serdar Denktaş ile bir buçuk aydır görüşmüyoruz. Sadece merhabalaşıyoruz. Henüz resmi bir şey yok. 15 Kasım Cumhuriyet bayramının geçmesini bekliyoruz.  İstifa kararımda kabineden alınmamın etkisi yok” diyen Kaşif, “Unutmayın 2 yıl öncede kendim koltuğu bırakmıştım yani koltuk merakım yok” şeklinde konuştu.

Sedaroğlu: “Bir müddet bağımsız kalacağız”
İstifa kararını doğrulayan Ergün Serdaroğlu ise istifa gerekçesi ile detaylı açıklamayı önümüzdeki hafta yapacaklarını kaydetti.
Kendisinin geçtiğimiz akşamki Parti Meclisi toplantısına katılmadığını ancak Ahmet Kaşif’in o toplantıda ‘istifa edeceklerini söylediğini’ aktaran Serdaroğlu, “Biz dört arkadaş kesin kararımızı verdik, istifa edeceğiz. Bir müddet bağımsız kalacağız” demekle yetindi.

--------
 

Aritmetik yine değişecek…

DP-UG 11’den 7’ye,
Hükümet 32’den 28’e düşecek!

DP-UG’den 4 milletvekilinin istifası sonrasında, seçimden 12 milletvekili ile çıkan, Zorlu Töre’nin istifasının ardından da 11’e düşen DP-UG’nin milletvekili sayısı 7’ye düşecek.
Hükümet’in 32 sayısı da istifaların ardından 28’e düşecek, bir anlamda Meclis çalışmaları da ‘kilitlenecek’.

DP-UG’nin bakanlar hariç 3 milletvekili kalacak
İstifaların ardından DP-UG’de kalacak 7 milletvekilinden 4’ü bakanlık görevi yürütüyor. DP-UG’nin Cumhuriyet Meclisi’nde komite çalışmalarına katılacak milletvekili sayısı ise 3’e düşecek.
Kaşif, Bakırcı, Serdaroğlu ve Gündüz’ün istifasını ardından, geriye DP-UG’nin Meclis çalışmalarına katılabilecek milletvekilleri Mustafa Arabacıoğlu, Hüseyin Avkıran Alanlı ve Fikri Ataoğlu kalacak.

Bakırcı İdare Amiri seçilmişti
Özdemir Berova’nın bakanlık görevine getirilmesinin ardından boşalan Meclis Başkanlık Divanı görevine Hamit Bakırcı getirilmişti.
İstifa kararını açıklayan bir diğer DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz de Divan Katibi görevini sürdürüyordu.

Komitelere KİLİT!
DP-UG’de bakanlıkların değişmesinin ardından komite üyelikleri de değişmişti.
Özdemir Berova’nın başkanı olduğu ve gündeminde ‘Kamu Reformu’ olarak nitelendirilen yasanın da bulunduğu İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin başkanlığına, istifa kararı alan milletvekillerinden Menteş Gündüz getirilmişti.
İstifa edecek bir diğer DP-UG milletvekili Hamit Bakırcı ise Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Üyesi’ydi.
Ergün Serdaroğlu Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi’nde, Hamit Bakırcı Digitech İletişim Ltd’e Yapılan Stopaj Vergisi Uygulaması İle İlgili Meclis Araştırma Komitesi’nde görevliydi

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur