1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İskeleliler CTP’nin aday tanıtımında buluştu
İskeleliler CTP’nin aday tanıtımında buluştu

İskeleliler CTP’nin aday tanıtımında buluştu

CTP-BG İskele Milletvekili adayları dün akşam İskele Boğaz Marina Parkı’nda halkla buluştu

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) İskele Milletvekili adayları dün akşam İskele Boğaz Marina Parkı’nda halkla buluştu. Tuzluca Kavşağı’nda oluşturulan konvoy ile kokteyl alanına giriş yapan adaylar, yöneticiler, üye ve sempatizanlar parkı doldurdu. CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun katıldığı etkinlik İskele halkını buluşturdu.

YORGANCIOĞLU: DEDİĞİNİ YAPABİLECEK 1 PARTİ VAR!

Coşkulu kalabalığa konuşma yapan Yorgancıoğlu, siyasetin bazen hayatta hiç olmaz denilen şeyleri başarmak için yapıldığını söyledi. “Biz Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak siyaseti halka hizmet için yaparız. Gidişinden korkanlar, kim gelirse gelsin aynıdır, nasıl olursa olsun hiçbir şey değişmez söylentisini sokakta dolaştırmaya başladılar. Bu aslında onların gideceğinin ve gittikleri yerden dönmeyeceklerinin göstergesidir” diyen Yorgancıoğlu, toplumu geleceğe taşımak adına kavga vermeye hazır olduklarını belirtti. CTP’nin görevinin Kıbrıs Türk Halkı’nın demokrasisini geliştirmek olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, ekonominin ve istihdam olanaklarının geliştirileceğini kaydetti. Yorgancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“CTP’nin görevi bu ülkede adaleti insanlarımızın iliklerine kadar hissetmesini sağlamaktır. İşsizliği ülkemizde önlemektir. Emeğini sömürenlere artık dur demektir. Bütün bunları yapacak bir parti vardır. Partimizin en önemli görevlerinden birisi Kıbrıs Sorunu’nu çözmektir. Siyasal eşitlik temelinde, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir cumhuriyeti kurmak konusunda kavgası vardır. Bunu 2004’te yaşadık. Bunu da başarabilecek bir parti vardır. Bu partinin adı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’dir.”

SENNAROĞLU: UBP VE DP ÜLKEYİ BATIRDI

Gecede halkı selamlayan milletvekili adayları da birer kısa konuşma yaptı. İskele İlçe Başkanı ve milletvekili Önder Sennaroğlu, 2009 Nisan seçimlerinden sonra UBP’nin iktidar olduğunu ve toplumun her kısmında yangın yarattığını söyledi. UBP’nin halka hizmet derdinde değil, koltuk sevdasında olduğunu belirten Sennaroğlu, halkın bunları her gün gözleriyle gördüğünü kaydetti. UBP’nin hemen hemen son sıralara düştüğünü ifade eden Sennaroğlu,  demokrasinin katledildiğini belirtti. Sennaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Demokrat Parti, İskele’de sandık kuruyor aday adaylarını belirleyecek ve sandığı Lefkoşa’da açabiliyor. Demokrasi anlayışları bu kadardır. UBP sandığa el atmaya korkuyor, delegesine dahi güvenemiyor. Toplum demokrasi diyenlerin, kimin demokrasinin yanında olduğunu görüyor. O zaman tek başına iktidara gelenler bugün köylere çıkmaya korkuyorlar. Bir arkadaş vardır, önce tarım bakanı oldu, beceremedi, sonra eğitim bakanı oldu. Onu da beceremedi. Akabinde içişleri bakanı oldu, yolsuzluğun daniskası oldu. Şimdi kutu kutu baklavalarla gidiyor köy gezilerine. 28 Temmuz akşamı bütün toplum bunun farkında olup CTP’yi destekleyecek.”

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur