1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İskele Seçim 2013
İskele Seçim 2013

İskele Seçim 2013

2013 Seçimlerinde bölgede öne çıkanlar

A+A-

Halil HEPŞEN

Bu köşeden İskele İlçesi ile ilgili kulis haberlerini seçim boyunca siz değerli okuyucularımızla paylaşmaya çalışacağız…

2013 Seçimlerinde bölgede öne çıkanlar

İskele ilçesi 28 Temmuz Erken Genel Seçimi’ne hazırlanırken nüfus oranından dolayı milletvekili sayısı 6’dan 5’ düştü. Bir vekil azalınca parti listelerinde sıkışıklık meydana geldi. Bu yüzden milletvekilliği için çalışma yapan pek çok kişinin hevesi kursağında kaldı.

Bölgede adaylarını delegenin karşısında terleterek belirleyen tek parti CTP-BG olurken başta UBP, DP-UG ve TDP delege yoklamaları ile merkezi karar ile adaylarını belirleme yöntemi yapacağını açıkladı.

UBP İskele Adaylarını tanıtım yaparak açıklayan ilk parti olurken CTP-BG’de UBP’den bir gün sonra adaylarını resmen ilan etti. TDP de adaylarını ilan ederken adaylarını ilan edemeyen DP-UG oldu.

Resmen Açıklanan Parti Listeleri

UBP

1-Nazım Çavuşoğlu
2-Alirıza Usluer
3-Mustafa Gökmen
4-Bünyamin Merhametsiz
5-İrfan Tansel Demir

UBP Listesinde ilk kez milletvekili adayı olarak seçmenin karşısına Halen daha Orman Dairesi Genel Müdürlüğü Görevini yapan İrfan Tansel Demir çıkarılırken, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz 2009 yılında bulamadığı desteği bu seçimde tekrar arayacak…. 2009 yılında bölgede son anda barajı kıl payı geçen ÖRP’nin Milletvekili Mustafa Gökmen listede 3. Sıradan yarışacak….

CTP-BG

1- Önder Sennaroğlu
2- Kemal Yılmaz  (BG)
3- Hüseyin Mülazim
4- Biren Sayılı
5- Biray Hamzaoğluları

CTP-BG listesinde Biren Sayılı ve Biray Hamzaoğluları ilk kez milletvekili aday olarak seçmenin karşısına çıkarken, delege seçiminde aldığı yüksek destek ile Önder Sennaroğlu başarılı Tarım Bakanlığı döneminin de etkisiyle yeni dönemde Meclis’te olmayı garantileyen isim. Hüseyin Mülazim 2009 yılında ÖRP’nin kıl payı bölge barajını geçmesi ile vekilliği kaybetmişti. Birleşik Güçler adayı Kemal Yılmaz 2003 Genel Seçimi’nde UBP’den bölge milletvekili seçilmiş 2005 yılında yapılan seçimlerde meclis dışında kalmıştı. 2009 yılında yapılan seçimlerde de ÖRP’den aday olan Yılmaz meclise girmeyi başaramamıştı…

 

TDP

1- Ayşe Gülyaz
2- Erkut Yılmabaşar
3- Mahmut Kuş
4- Mustafa Tarhan
5- İsmet İlkhan

TDP listesinde Erkut Yılmabaşar ve İsmet İlkhan dışındaki adaylar ilk kez seçmen karşısına çıkıyor. Listesinde en fazla yeni yüze yer veren parti TDP olurken 2009 yılında bölge barajını geçememiş ve meclise bölgeden temsilci gönderememişti….

DP-UG

Ada genelinde olduğu gibi bölgede adaylarını açıklamayan DP-UG den elde edilen bilgilere göre 5 kişilik liste için 27 tane aday adayının olduğu yönünde.
Bu 27 kişilik listede öne çıkan isimler ise Ejder Aslanbaba, Ahmet Cennetoğlu, Hüseyin Avkıran Alanlı, Kenan Akın, Habibe Elbasan,Mustafa Erbilen,  Özay Öykün,  Dr. Hamit Bakırcı…
DP’den istifa ederek UBP’ye geçen ve Ulusal Güçler(UG) olarak tekrardan listeye girmesi muhtemel Ejder Aslanbaba ismi parti tabanında çok büyük rahatsızlık yarattığı dillendirilirken, muhtemel listede yeni yüz olarak seçmen karşısında çıkması beklenen kişi Dr. Hamit Bakırcı.

Listelerdeki Yeni Yüzler

Biray Hamzaoğluları( CTP-BG), İrfan Tansel Demir (UBP), Ayşe Gülyaz(TDP), Mahmut Kuş(TDP), Mustafa Tarhan(TDP), eğer girmeyi başarırsa Dr. Hamit Bakırcı (DP-UG)

Listelerdeki Kadın Adaylar

Biren Sayılı (CTP-BG), Ayşe Gülyaz( TDP), eğer girmeyi başarırsa Habibe Elbasan (DP-UG)         


 

Bu haber toplam 3101 defa okunmuştur