1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı tartışıldı
İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı tartışıldı

İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı tartışıldı

TDP ile Bağımsızlık Yolu, İş (Değişiklik) Yasa Tasarı ile ilgili panel düzenledi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Bağımsızlık Yolu, 10 kişi ve daha fazla kişi çalıştıran işyerlerinde sendikasız çalıştırılmanın yasaklanmasının öngörüldüğü İş (Değişiklik) Yasa Tasarı ile ilgili panel düzenledi.

TDP’den verilen bilgiye göre, “Ne Göç olsun, Ne de Geç, Sendika Gelecek” adıyla dün akşam Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası lokalinde düzenlenen panele TDP Milletvekili Zeki Çeler ile Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Ali Şahin'in konuşmacı olarak katıldı.

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, konuşmasının başında yasa önerisine gerek yazılı, gerekse de sözlü önerilerde bulunarak, gelişmesine katkı koyan ve sahip çıkarak destek belirten tüm kişi ve örgütlere teşekkür etti.

Özel sektörde çok ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşandığını belirten Çeler, sendikalaşmanın hak, kazanım ve koruma olduğunu vurguladı. Ülkede istisnalar hariç birçok iş yerinde emek sömürüsü ve hakların yendiği bir ortam olduğunu belirten Çeler, bazı büyük sermaye kuruluşlarının sendikalaşmanın önünü kesmeye çalıştığına dikkat çekti.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Ali Şahin de, “Sendikasız Çalıştırılmak Yasaklansın” kampanyasının emekten yana bir girişim olarak hangi gerekçelerle başladığını anlattı.

Şahin, Kuzey Kıbrıs’ın üretimden koparılması ve üretimsizleşmenin özel sektör emekçilerinin mücadelesini örgütsüzlüğe mahkum etmekteki etkisine değindi. Emekçilerin, kamu-özel, göç yasası öncesi-sonrası, yerli-göçmen gibi gruplara bölündüğüne işaret eden Şahin, farklı koşullarla tümünün sömürüldüğünü ve ortak bir mücadele şekillendirmesinin önüne geçildiğini iddia etti.

Ali Şahin, 10 ve daha fazla kişi çalıştıran işverenlere zorunlu sendika yasasının geçirilmesinin emekçilerin bölünmüşlüğüne ve yaygın sömürüye karşı slogandan öte atılabilecek somut bir adım olduğunu belirterek, yasa tasarısına destek olunması çağrısında bulundu.

(TAK)

Bu haber toplam 1693 defa okunmuştur