1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Hukuk dışılığa geçit yok!"
Hukuk dışılığa geçit yok!

"Hukuk dışılığa geçit yok!"

Anayasa Mahkemesi’nin, CTP’nin açtığı davalarda, muhaceret ve seyrüsefer affıyla ilgili üç yasa gücünde kararnameyle ilgili ara emri vermesi üzerine CTP açıklama yaptı

A+A-

Anayasa Mahkemesi’nin, CTP’nin açtığı davalarda, muhaceret ve seyrüsefer affıyla ilgili üç yasa gücünde kararnameyle ilgili ara emri vermesi üzerine CTP açıklama yaptı:



“Göreve geldiği günden bu yana hem siyasal partiler, hem sivil toplum kuruluşları, hem de genelde kamuoyu tarafından sürekli olarak uyarılmasına karşın, ‘Ben yaptım oldu!’ anlayışıyla ard arda hukuka aykırı işlemler yapan UBP-DP hükümeti, kararları hakkında en fazla dava açılan ve en fazla ara emri alınan hükümet olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak bugün, muhaceret ve seyrüsefer aflarıyla ilgili yasa gücünde kararnameler konusunda Anayasa Mahkemesi tarafından ara emri verilmiş, yani bu kararnamelerin yürürlüğü durdurulmuştur. UBP-DP hükümeti, defalarca uyarmamıza karşın, Anayasa’nın 112’nci maddesinde yalnızca “ekonomik konularda, ivedilik varsa” çıkarılabileceği belirtilen yasa gücünde kararname enstrümanını kullanmakta ısrarcı olmuş ve adeta meclisin anayasal yetkilerini gasp etmiştir. Anayasa Mahkemesi, bugün aldığı kararla, yürütmenin yasamanın yetkilerini gasp edemeyeceğini göstermiş ve hükümeti hukukun sınırları içerisine davet etmiştir. Hükümete, son dönemde ard arda gelen mahkeme kararlarından ders çıkarması ve bu hukuk tanımaz tutumu bir an önce terk etmesi için çağrıda bulunuyoruz. Aksi halde davalar açılmaya devam edecek ve ülkede yaratılan hukuki keşmekeşin tek sorumlusu UBP-DP hükümeti olacaktır.”

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur