1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu: “İş güvenliği denetimleri ve önlemler yetersiz”
Hüdaoğlu: “İş güvenliği denetimleri ve önlemler yetersiz”

Hüdaoğlu: “İş güvenliği denetimleri ve önlemler yetersiz”

Hüdaoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta birçok konuda olduğu gibi iş güvenliği konusunda da gerekli önlemlerin alınmadığını savundu.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta birçok konuda olduğu gibi iş güvenliği konusunda da gerekli önlemlerin alınmadığını ve gerekli denetimlerin yapılmadığını, bunun da birçok kişinin hayatına mal olduğunu savundu.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son zamanlarda ölümlü iş kazalarının arttığına, bunların başlıca nedeninin ise önlem ve denetim yetersizliği olduğuna dikkat çeken Hüdaoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanılan birçok sorunda olduğu gibi, iş kazaları ve ölümlerde de hükümetin çözüm yerine bahaneler ürettiğini, toplumu, ölümler kadar, hükümetin bu tutumunun da kahrettiğini ileri sürdü.

İş güvenliği konusunun her alanda elzem bir gereklilik olduğunu, ancak, tüm uyarılara ve yaşanan onca acı tecrübeye rağmen, iş ve işçi güvenliği konusunda hükümetle ilgili bakanlığın gerekli ciddiyet ile denetim yapmadığını belirten Hüdaoğlu, “Gerekli önlemler kapsamlı şekilde alınmaz ve kontroller yapılmazsa, maalesef yeni iş kazaları ve ölümlerin yaşanması gerçeği de ortada durmaktadır” dedi.

Son 3 yılda 700’den fazla iş kazası meydana geldiğini ve bunların 16’sının ölümle sonuçlandığını, bunlara son olarak da Gazimağusa’da denizde meydana gelen acı olayın eklendiğini belirten Suphi Hüdaoğlu, bu rakamların gerekli önlem ve denetimlerin yapılmadığının en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Hüdaoğlu, “Umarız bu olay son olur ve gerekli önlemler alınarak ve denetimler yapılarak kazalar en aza indirilir” ifadelerini kullandı.

(tak)

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur