1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HP:‘Hukuki işlem başlatılmalı’
HP:‘Hukuki işlem başlatılmalı’

HP:‘Hukuki işlem başlatılmalı’

HP’nin yazılı açıklamasında, yetkililer gerekli hukuki işlemleri başlatmaları için göreve davet edildi.

A+A-

Halkın Partisi (HP), UBP ve CTP’nin yasa gereği Yüksek Mahkemeye vermek zorunda oldukları kesin hesaplarını Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na vermediklerini ve bu şekilde davranarak hem hukuku yok saydıklarını hem de mali açıdan denetimden kaçtıklarını ileri sürdü.

Yüksek Mahkeme Başkanlığından aldığı resmi bilgiye dayalı olarak açıklama yaptığı belirten HP’nin yazılı açıklamasında, yetkililer gerekli hukuki işlemleri başlatmaları için göreve davet edildi.

HP açıklamasında, kongreleri ertesinde en geç iki ay içerisinde gerekli belge ve bilgiyi, yetkili kişi ile birlikte Mahkemeye bildirmeyen UBP ve CTP’nin geçtiğimiz Ekim ayında kendi yaptıkları yasayı yok saydıkları ve bunun yasaya göre hapislik cezası gerektiren bir ihlal olduğu savunuldu.

Açıklamada özetle şöyle denildi:
“Kendi hesabını veremeyen, üstelik kendi yaptığı yasayı ihlal ederek vermeyen, şeffaf olamayan, hukuk kurallarını uygulamayan bu siyasal partiler bu ülkede adaleti ve hukukun üstünlüğünü tesis edemezler. Zaten işte tam da bu yüzden toplumun bu partilere zerre kadar güveni yoktur.

Bir yandan bu türden hukuksuzlukları bizzat kendileri yaparken diğer yandan da siyasete yönelik güvensizlik yaratılıyor deme hakları yoktur çünkü bu güvensizliğin kaynağı bizzat bu düzenin devamından yana olan partilerdir.”

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur