1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Hava ve deniz limanlarda da uygulansın”
“Hava ve deniz limanlarda da uygulansın”

“Hava ve deniz limanlarda da uygulansın”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, geçişlerdeki yeni uygulamanın hava ve deniz giriş kapılarında da uygulanmasının önemine dikkat çekti.

A+A-

Özgürgün ,”Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a gelen turistle Ercan Havalimanı’ndan giriş yapan turist arasında farklı uygulamanın anlamı ne?” diye sordu.

Hüseyin Özgürgün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Bir süre önce yürürlüğe giren vize uygulamasının Rumların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girişlerinde iddia edildiği gibi artışlara rastlanmadığı gözlenmektedir. Bu arada Rum basınına yansıyan haberlerden Güney Kıbrıs’ta bir kesim Rum’un önceki vize uygulamasının Kuzey’in ayrı otoritesini kabul anlamı taşıdığı iddialarına hizmet ettiği gerekçesiyle bu kesimce memnuniyetle karşılandığı da bilinmektedir. Ne yazık ki adada anlaşma merkezli atılan her adımda Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun teslim noktasında değişmeyen Rum –Yunan anlayışı bizleri yine şaşırtmamıştır. Gümrük kapılarında Kuzey ekonomisine katkı sağlayacağı düşüncesi ile Rum araçlarını gümrük memurlarına didik didik yoklatan zihniyetin değişeceğine ilişkin en küçük bir işaret de görülmemektedir.

Hal böyle iken halkımızın temsiliyet ve yönetme yetkisi verdiği başta Cumhurbaşkanı ve tüm seçilmiş makamların, KKTC’nin yüceltilmesi yönünde yaptıkları yemine bağlı kalarak aldıkları tüm kararlar, öncelikle kendi devletimize hizmet temelinde olmalıdır.”

Özgürgün açıklamasında, Güney’den gelecek turistlere gösterilen kolaylığın tüm hava ve deniz kapılarında da uygulanmasını sağlamanın, ülkenin genel yararına olacağını ifade etti.

Özgürgün, yeni uygulamanın sadece güneye açılan kapılarda değil, tüm ülke girişlerinde hayat bulmasının halen var olan anlamsız farklılığı ortadan kaldıracağını, hem de ülkeye giriş yapanları şaşırtmayacağını kaydetti.

TAK

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur