1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı... YOKTUR"
Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı... YOKTUR

"Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı... YOKTUR"

Erk, “Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C Planı yoktur. Kıbrıs’ta federal çözüm en kısa sürede gerçekleşmelidir” dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler(CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs müzakerelerine atıfta bulunarak, “Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’da yapılan planlar bizim dışımızda birileri tarafından bir yerlerde elbet pişirilecek. Oysa Kıbrıslı Türkler, bu süreçte sürecin yaratıcısı, sürükleyicisi ve öncüsü olmalıdır” dedi.

Erk yaptığı yazılı açıklamada, bugün, Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasındaki kapıların açılmasının 11’inci Birleşmiş Miletler Antlaşması’nın da halk oylamasına sunulmasının 10’ncu yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Antlaşmaya yüzde 65’le “evet” diyen Kıbrıslı Türklerin çözüm vizyonundan vazgeçmediğini, Kıbrıslı Türklere uygulanan haksız izolasyonların ülkeyi yaşanmaz hale soktuğunu ifade eden Erk, liderlerin yaptığı açıklamaların süreci oyalamaya yönelik olduğunu savundu.

Erk, “Liderlerin oyalama taktiği ürünü açıklamaları hiçbir umut vermiyor. Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’da yapılan planlar bizim dışımızda birileri tarafından bir yerlerde elbet pişirilecek ve önümüze konacaktır. Oysa Kıbrıslı Türkler, bu süreçte sürecin yaratıcısı, sürükleyicisi ve öncüsü olmalıdır” dedi.

Bir antlaşma isteyen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumları iradelerini birlikte sokağa yansıtmaları ve liderlere antlaşma yönünde baskı yapmaları gerektiğini kaydeden Erk, “Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C Planı yoktur. Kıbrıs’ta federal çözüm en kısa sürede gerçekleşmelidir” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur