1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Girneli gençlerden sığınmacılara destek
Girneli gençlerden sığınmacılara destek

Girneli gençlerden sığınmacılara destek

CTP Gençlik Örgütü Girne çarşı ve Hirondel çemberinde bildiri dağıttı

A+A-

CTP Gençlik Örgütü Girne İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Mülteci Hakları Derneği (MHD)'ye destek olmak amacıyla başlatmış oldukları kampanya çerçevesinde, Girne çarşı ve Hirondel çemberinde bildiri dağıttılar.

Dağıtılan bildiride göre kampanyanın amacının, KKTC'de mültecilerin yaşadıkları mevcut yasal sıkıntılar konusunda halkta farkındalık yaratmak ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşları da yönlendirmek olduğu belirtildi. 

Kampanya dahilinde gençlerin, Mülteci Hakları Derneği'ne bağışlanmak üzere para, gıda ve hijyen ürünleri toplayacakları vurgulandı. Kıbrıs’ın kuzeyinde olan mültecilere 2009’dan beri sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlayan ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Kıbrıs’ın kuzeyindeki uygulayıcı ortağı olan Mülteci Hakları Derneği’ne yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Türk Bankası Merkez Kurumsal Şube 2000055320 numaralı TL hesabına para yardımıyla destek olabilecekleri belirtildi.

Banka hesabının yanı sıra, mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için, Mülteci Hakları Derneği ile 0392 22 84910 numaralı telefondan veya rracyprus@gmail.com e-posta adresinden iletişime geçilebileceği, mültecilerin tüketim ihtiyaçları için bağışta bulunulabileceği kaydedildi.

İMZA KAMPANYASI DESTEK BEKLİYOR

Edinilen bilgilere göre, etkin bir sığınma mekanizması olmaması sebebiyle mülteci hakları sistematik olarak ihlal edildiği ve MHD’nin ön hazırlığını yaptığı Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası, Meclis’te temsil edilen partilerden vekillerin önerisiyle şu an Hukuk Komitesi’nde görüşülmekte olduğu öğrenildi.

Açıklamada, mültecilere yardım etmek isteyenlerin http://mhdkibris.org/ adresindeki bağlantıdan da imza kampanyasına katılıp destek verebilecekleri, Kıbrıs’ın kuzeyinde mülteci haklarının korunması için atılacak ilk adıma taraf olabileceklerinin altı çizildi.

Bu haber toplam 1802 defa okunmuştur