1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Girne’de yollar sokaklar yeşillendi
Girne’de yollar sokaklar yeşillendi

Girne’de yollar sokaklar yeşillendi

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler üçüncü büyük mitingini İskele ve Güzelyurt’un ardından dün akşam Girne’de gerçekleştirdi, miting Girne’yi şölen alanına çevirdi

A+A-

CTP- BG Girne’yi salladı… Girne ‘1 Parti var’ dedi, CTP- BG söz verdi:
'Birlikte yöneteceğiz'

 

Girne’de yollar sokaklar yeşillendi, coşku tüm kentte hissedildi. Kilometreleri bulan konvoydaki gençlerin coşkusu ise görülmeye değerdi. CTP- BG’nin mitinginin gerçekleştirildiği Ramadan Cemil Meydanı adeta bir şölene sahne oldu.

 Yorgancıoğlu: “Bu ülkenin ekonomisini düzeltecek bir parti var, o parti de CTP- BG. Kıbrıs konusunu çözecek de bir parti var… Tek başına iktidar olsak da ülkeyi sizlerle birlikte yöneteceğiz. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bu halk bize güveniyor, bizler de halkımıza güveniyoruz”

Meltem SONAY / Fotoğraflar: Mert ÖZDAĞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler üçüncü büyük mitingini İskele ve Güzelyurt’un ardından dün akşam Girne’de gerçekleştirdi.
Girne’de yollar sokaklar yeşillendi, coşku tüm kentte hissedildi. Kilometreleri bulan konvoydaki gençlerin coşkusu ise görülmeye değerdi.
CTP- BG’nin mitinginin gerçekleştirildiği Ramadan Cemil Meydanı adeta bir şölene sahne oldu.

Gençler Girne’yi inletti…
Konvoyun ardından davullar ve sloganlarla mitingin yapılacağı meydana gelen CTP’li gençler Girne’yi inletti.
Girneliler, ‘Birlik, Mücadele, Dayanışma’ sloganı atan gençleri selamladı. Miting alanındaki coşku, Başbakan Sibel Siber ve Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu’nun katılımıyla daha da arttı.

Adaylara büyük ilgi…
Konserle başlayan mitingde coşku bitmedi, sloganlar dinledi. Alandaki heyecan aday tanıtımı sırasında daha da arttı. CTP- BG Girne Milletvekili Adayları Ersoy İlgen, Salih Sarpten, Salih İzbul, Orhan Tolun, Alev Tuğberk, Derviş Aygın, Fazilet Özdenefe Kürşat, Ömer Kalyoncu, Ziya Tüzel ve Abbas Sınay tek tek yeniden Girnelilere tanıtıldı.

Akansoy: “İktidarımızı Girne ile taçlandırıyoruz”
Mitingde mikrofona ilk gelen isim CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy’du. CTP- BG’nin tek başına iktidara gelme sürecinin Girne’den geçtiğine işaret eden Akansoy, “İktidarımızı Girne ile taçlandırıyoruz” şeklinde konuştu.
‘1 Parti var’ sloganına değinen ve sloganla ilgili eleştirileri anımsatan Akansoy, “CTP- BG bu seçimlerde tek parti var diyor. Örgütleri, pırıl pırıl adayları, programı ve Kıbrıs Türk Halkı’nı geleceğe taşıma vizyonu ile CTP gibi başka bir parti bu adada yok. Eğer onlar da parti olmak istiyorlarsa örnek alacağınız da sadece bir parti var diyoruz” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Türk Halkı’nın adalet için, haksızlıklara, ayrımcılıklara son vermek için, çevre felaketlerinden uzak, temiz bir çevre için kararını verdiğine vurgu yapan Genel Sekreter Akansoy, adaleti gerçekleştirmek için bu sefer ‘tek başına iktidar’ yetkisi istediklerini dile getirdi.

Başbakan Siber: “Kimsenin hakkı yenmeyecek”
Genel Sekreter Akansoy’un ardından mikrofona gelen Başbakan Sibel Siber, seçimin ardından ‘herkesin Hükümeti’nin iktidara geleceğini, eşitlik ve adaletin geleceğini vurguladı.
“Kimse adaletsizliğe uğrayıp ülkeyi terk etmeyecek” diyen Başbakan Siber, hiç kimsenin de hakkının yenmeyeceğinin altını çizdi.
Başbakan Sibel Siber “Kimse bir imzayla eşin, dostun, yakının milyoner olduğunu görmeyecek” derkense miting alanını dolduran kalabalıktan, “Vur vur inlesin İrsen Küçük dinlesin” sloganları duyuldu.

Yorgancıoğlu: “Ülkeyi birlikte yöneteceğiz!”
Demokrasiyi geliştirmek adına kavga vererek bugünlere gelindiğinin altını çizen CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, haksızlıkları önlemek ve adaleti sağlamanın da öncelikli hedef olduğuna vurgu yaptı.
“UBP adalet duygusunu elinizden aldı” diyen Başkan Yorgancıoğlu,  ülke kaynaklarının da UBP tarafından kendi yandaşlarına peşkeş çekildiğine işaret etti. “Hemen yanı başımızdaki Zeyko’nun Hükümet düşmeden bir hafta önce peşkeş çekildiğini gördük” diyen Yorgancıoğlu’nun ifadeleri devamla şöyle:
“İyi ki bu hükümeti düşürdük, iyi ki geçici bir Hükümet kurduk. Bir Bakanlar Kurulu toplantısında 470 karar alınarak UBP’nin yakınlarına, tanıdıklarına rant sağladığını gördük. Bu ülkenin ekonomisini düzeltecek bir parti var, o parti de CTP- BG. Kıbrıs konusunu çözecek de bir parti var… Tek başına iktidar olsak da ülkeyi sizlerle birlikte yöneteceğiz. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bu halk bize güveniyor, bizler de halkımıza güveniyoruz”

 

MİTİNGDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur