1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. FEMA:“İslamlaştırma projesi uygulanıyor…”
FEMA:“İslamlaştırma projesi uygulanıyor…”

FEMA:“İslamlaştırma projesi uygulanıyor…”

FEMA, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu; adı 144 yıldır “Kumarcılar Hanı” olan mekanı “Hımarcılar Hanı” olarak lanse etmesinden dolayı kınadı.

A+A-

FEMA, Kıbrıslı Türklerin toplumsal değerlerine sahip çıkmak adına imza kampanyası başlattığını da belirterek, imza kampanyasına; https://www.change.org/p/mekânımıza-ve-hafızamıza-sahip-çıkıyoruz adresinden katılınabileceğini kaydetti.
FEMA’dan yapılan yazılı açıklamada, Turizm Bakanı Sucuoğlu’nun 144 yıldır adı “Kumarcılar Hanı” olan mekândan “Hımarcılar Hanı” olarak bahsetmeye başladığı işaret edilerek, hanının isminin değiştirilmeye çalışılmasını eleştirdi.
Kumarcılar Hanı’nın inşası sürerken isminin “sessiz sedasız değiştirilmeye çalışıldığı” savunulan açıklamada, Türkiye’deki AKP hükümetiyle ile birlikte bir “İslamlaştırma” projesi uygulandığı iddia edildi.
Tarihi mekân isimlerinin değiştirilmesinin, o mekânda yaşayan insanların tarihini, geçmişini ve hafızasını da değiştirmek anlamına geleceği belirtilen açıklamada, “FEMA aktivistleri olarak bizler, AKP’nin dayattığı politikalara hayır derken, Bakan Sucuoğlu’nu da kendi ülkesinin kültürel mirasını katleden bu politikalara alet olduğu için kınıyoruz” denildi.

Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur