1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu: “ 2 yıl içinde Kıbrıs konusunu sonuçlandıracağım
Eroğlu: “ 2 yıl içinde Kıbrıs konusunu sonuçlandıracağım

Eroğlu: “ 2 yıl içinde Kıbrıs konusunu sonuçlandıracağım

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Haklarımızı korumak ve Kıbrıs Rum tarafını bir sonuca yöneltebilmek için güçlü bir destek istiyorum” dedi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, önümüzdeki 2 yıl içinde Kıbrıs konusunu sonuçlandırma kararlılığı taşıdığını, aday olmasının temel nedeninin de bu olduğunu vurguladı.

Eroğlu, Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in elbet masaya geleceğini ve ancak müzakerelerin bir zaman takvimi içerisinde geçmesini ve bir noktada sonuçlanmasını talep edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Haklarımızı korumak ve Kıbrıs Rum tarafını bir sonuca yöneltebilmek için güçlü bir destek istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta barışın olduğunu eksik olanın bir anlaşma olduğunu söyledi.

Müzakereleri önümüzdeki 2 yıllık bir zaman limiti içerisinde bir sonuca bağlayacağını belirten Eroğlu, “Kimsenin bir 50 yıl daha Kıbrıs Türkü’nü müzakere masasında oturtmaya hakkı yoktur” dedi.

Eroğlu’nun seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu dün İskele’de temaslarda bulundu. Derviş Eroğlu bu çerçevede Karadenizliler Kahvehanesi, Avcılar Birliği, Gençler Birliği Spor Kulübü, Kurtuluş, Ergazi, Turnalar, Yarköy ve Boğazköy’ü ziyaret etti.

Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP İskele milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu ve Hamit Bakırcı, DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da eşlik etti.

“KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK”

Seçimi kazanacak kişinin KKTC halkının temsilcisi olacağını ifade eden Eroğlu, “Böyle bir makama, UBP ve DP-UG’nin desteğini vermesi yanında birçok yerden tekrar aday olmam yönünde telkinler gelmiştir” dedi.

Yarım kalan müzakereleri bir sonuca bağlamak için kaldığı yerden müzakerelere devam etme arzusu taşıdığını söyleyen Derviş Eroğlu, henüz düşünülen manada bir sonuç elde etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Kıbrıs Rum liderin eninde sonunda masaysa döneceğine ve döndüğü zaman da müzakerelerin kaldığı yerden başlayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorununun başladığı günden beridir içinde olan bir kişi olarak, tekrar aday olması yönünde gelen telkinlere olumlu yanıt verdiğini söyledi.

“İKİ YIL İÇİNDE SONUÇ”

Önümüzdeki dönemde müzakere masasının mutlaka kurulacağını ve Anastasiadis’in de bu masaya oturacağını belirten Eroğlu, kendisinin de, böyle bir dönemde faydalı olabileceğini düşünerek aday olduğunu, takdirin de halkın olduğunu belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur