1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erken Seçimi Boykot
Erken Seçimi Boykot

Erken Seçimi Boykot

YKP, erken seçimi boykot kararını değerlendirdi :“Adil ve demokratik koşullarda bir seçimin yapılmasına uygun şartlar yok”

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), 28 Temmuz’da yapılacak erken genel seçimi boykot edeceğini belirterek, seçimlerde Kıbrıslıların temsiliyetini gösterecek bir siyasi iradenin çıkmasının mümkün olmadığını iddia etti.
YKP, dün düzenlenen basın toplantısıyla 28 Temmuz erken genel seçimlerini boykot etme nedenlerini anlattı, ülkenin içinde bulunduğu koşulları değerlendirdi. YKP Yürütme Kurulu ayrıca erken seçim kararını değerlendirerek, seçimlerin ve meclisin mevcut durumu üzerine tespitlerinin yer aldığı 17 maddelik bir bildiri yayınladı.
Toplantıya, YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen, Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı, Yürütme Kurulu üyesi Haluk Selam Tufanlı, Parti Meclis üyesi Alpay Durduran, YKP FEM aktivisti Tegiye Birey ve Lefkoşa İlçe Sekreteri Mehmet Karadal katıldı.
Erken genel seçimlerin “sadece acenta seçimleri” olacağını iddia eden YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen, “ülkede seçime seçim deme koşulları bulunmadığını” öne sürdü. Türkiye’nin kendine hizmet edecek, verdiği kararları yürütecek kadroları oluşturmak için seçimi kullandığını ileri süren Önen, “Burada demokrasi varmış oyunu oynuyorlar” dedi.
Önen’den sonra söz alan Murat Kanatlı da partinin demokratik koşulların oluşması durumunda seçimlere katılabileceğini ancak şu anda adil ve demokratik koşullarda bir seçimin yapılmasına uygun şartlar bulunmadığını iddia etti.
Kanatlı, bazı partilerin kaynağı belli olmayan yüksek bütçelerle seçim kampanyaları yürüttüğünü savunarak, bu konunun da irdelenmesi gerektiğini söyledi.
Rejimin, umutsuzluk ve apolitikliği pompaladığını iddia eden Kanatlı, Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili süreci olumlu ve umut verici olarak değerlendirdiklerini, Kıbrıs’ın da böyle bir gelişmeye gebe olduğunu düşündüğünü belirtti. (tak)

Bu haber toplam 2441 defa okunmuştur
Etiketler : , ,