1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erhürman, gündemi değerlendirdi
Erhürman, gündemi değerlendirdi

Erhürman, gündemi değerlendirdi

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Diyalog TV’de konuştu

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, hükümetin eğer Cumhurbaşkanı’na yönelik bir güvensizliği varsa, bunu, somut sebepleriyle açıklama durumunda olduğunu belirtti.

Saray’daki liderler zirvesine katılan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik tek cümle eleştiri yapmadığını belirten Erhürman, şöyle konuştu:

“Bu toplantıda hasbelkader ben de vardım. Sayın Hüseyin Özgürgün ve Sayın Serdar Denktaş da toplantıdaydılar ve Cumhurbaşkanı’na siz şunu yaptınız ama bu çok büyük bir hatadır, bu hatadan kesinlikle dönmeniz gerekir, demediler”  anlamında hiçbirşey söylemediler. Hiçbir konuyla ilgili burada siz şunu verdiniz ve bu verdiğiniz şey bizim toplumsal çıkarlarımız açısından kabul edilemez bir şeydir demediler.”

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, bu açıklamaları, dün Diyalog TV’de katıldığı programda Aytuğ Türkkan’a yaptı.
Erhürman, “Şimdi siz hükümet adına böyle pozisyon alıyorsanız, bakanınız Ertuğruloğlu nasıl böylesi açıklamalar yapar” diye sordu.

Ertuğruloğlunun söyledikleri ve kullandıkları kelimelere baktığı zaman “Seviye belli bir noktanın altına indiğinde susmak gerekir, yani hiçbir şekilde o seviyenin altına inildikten sonra oralardan bir dille cevap vermeye kalkışmak artık doğru değil” diyen Erhürman, seviyenin yerlerde süründüğünü ifade etti.

“Bakkal dükkanı pazarlığı değil”

Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ertuğruloğlu fikirleri itibariyle ya da Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşleri itibariyle sayın Akıncı ile aynı çizgide olmayabilir, olmadığını da dünya alem biliyor zaten. Ama fikirlerimizin aynı çizgide olmaması başka bir şeydir, kullandığınız dilin belli bir seviyenin çok altlara inmesi başka bir şey. Ben de müzakere masasında bulunmuş bir insanım. Halen kimileri Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere masasını bir bakkal dükkanı pazarlığı masası olarak algılamaya devam ediyor.”

“Yer ismi, harita veya oran konuşulmayacak”

“Güzelyurt bizim kırmızı çizgimizdir, asla verilemez” gibi açıklamaların hatırlatılması üzerine, Erhürman şunları söyledi:
“Tutanakları okuyorum, Sn. Akıncı ile görüşmede biz bunu sorduk, öğrendik. 7’li dizi başladı ya şu anda bile Sn. Akıncı’nın bize çok açık söylediği şey herhangi bir yer ismi, harita veya oran konuşulmayacak. Bugüne kadar da konuşulmadı. Peki bugüne kadar hiç konuşulmadıysa 14’üne kadar da konuşulmayacaksa, eğer herşey yolunda giderse 14’üne kadar ve ay sonuna ya da daha sonraya bir 5’li konferans gündeme gelecekse ve ancak orada Türkiye’nin de katılımıyla bu konular gündeme gelecekse çıkıp da Güzelyurt ile ilgili sanki birşey varsa sanki Sn. Akıncı birşey kabul etti de bunun üzerinden yorum yapılıyormuş gibi bir hava yaratmanın ya da bir algı yönetmeye çalışmanın ne alemi var.”

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur