1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. EngelSiz İnisiyatifi seçim tercihi açıkladı
EngelSiz İnisiyatifi seçim tercihi açıkladı

EngelSiz İnisiyatifi seçim tercihi açıkladı

EngelSiz İnisiyatifi Basın Bildirisi yayınlayarak, “Engelli Adayları Destekliyoruz” dedi.

A+A-

EngelSiz İnisiyatifi Basın Bildirisi yayınlayarak,  “Engelli Adayları Destekliyoruz” dedi.
EngelSiz İnisiyatifi  adına Faize Erdoğan’ın açıklaması şöyle:


Senelerdir engelli olmanın verdiği sıkıntılarla hayatımızı idame ettirmeye çalışırken, bir de toplumdan soyutlanmanın dolayısıyla da evde kapalı bir hayat sürmenin bizlerde yarattığı psikolojik sıkıntılarla  boğuşmaktayız.

Engelli bireylerin sadece engelliler haftasında hatırlanması ve bu süre zarfında verilen sözler ve vaatlerin hiçbir zaman yerine getirilmemesi büyük bir duyarsızlık göstergesidir. Engelsiz İnisiyatifi’nin engelleri aşmak için verdiği uğraşlar neticesinde bazı gelişmeler sağlanmışsa da sorunlarımızın büyük olması sebebiyle bu ilerlemeler yeterli olamamaktadır. 2010 senesinde Engelsiz İnisiyatifi’nin İnisiyatifi’nin başlattığı imza kampanyası neticesinde meclisten geçirilen Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi hala daha yürürlüğe girememiş, 2012 ve 2013 senesinde Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası Birliği’nin hazırladığı ve büyük beğeni toplayan Girne Engelsiz Park Projesi ve Engelsiz Hastane Projesi de tozlu raflarda yerini almıştır. Tüm bu sıkıntılarımızı aşmak, toplum içinde dışlanmaktan kurtulmak ve özgürce yaşamak için önümüzdeki seçimlerde adaylıklarını koyan engelli adaylarımızın desteklenmesi büyük önem arz etmektedir.

Bu bağlamda Engelsiz İnisiyatifi olarak, engelli olan iki milletvekili adayı Sayın Sedat Hacımehmet ve Günay Kibrit’in mecliste söz sahibi olmasıyla engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların daha görünür ve duyulur olacağı ve bu sıkıntıların aşılmasında büyük rol oynayacağı kanısındayız. Beklentimiz, başa geçen partilerimizin senelerdir göstermediği duyarlılığı halkımızın engelli adaylarına göstermesi ve  dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de erişim– ulaşım – dolaşım hizmetlerinin yeterli düzeye ulaşmasıdır.  Engellilere kucak açan, onların özgürce yaşamalarına olanak sağlayan bir ülke hakkımızdır.

 

Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur