1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “En ciddi anket, halkın nabzıdır”
“En ciddi anket, halkın nabzıdır”

“En ciddi anket, halkın nabzıdır”

Akıncı köy ziyaretlerinin ardından başlattığı bölge toplantılarını sürdürürken, katıldığı TV programları aracılığıyla vizyonunu paylaşıyor.

A+A-


Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı köy ziyaretlerinin ardından başlattığı bölge toplantılarını sürdürürken, katıldığı TV programları aracılığıyla vizyonunu paylaşıyor.

Akıncı önceki akşam Ada TV’de ve dün sabah da As TV’de katıldığı programlrada gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı. Son günlerde gündem konusu olan ve kendisini Eroğlu’yla birinci turda at başı, ikinci turda ise kazanacağını gösteren bir anketle ilgili sorulara verdiği yanıtta Akıncı, adayların ortaya çıkmasıyla bir takım anketlerin kamuoyunun gündemine geldiğine işaret ederek, “Benim nazarımda en ciddi anket halkın sokakta atan nabzıdır… İster birinci, ister ikinci tur olsun seçimin kazananı olacağız. Anket yayınlansın yayınlanmasın ben bu düşüncedeyim” diye konuştu.

Bazı adaylara yakın çevrelerden kendisine yöneltilen saldırılarla ilgili soruları da yanıtlayan Akıncı, bu tür saldırılarla meşgul olmak yerine vizyonuna odaklandığını kaydederek, “Ben kendi payıma, düşüncelerimi fikirlerimi anlatmak, vizyonumu paylaşmak için yola çıktım. Kimse beni bunun dışında farklı yola sürükleyemez. 40 yıldır bu toplumun içindeyim. Çok genç yaşlardan itibaren toplumuma hizmet vermeyi kendime görev edindim. Bugüne kadar yapmış olduğum icraatlar ve duruşum ile toplumumuz beni yakından tanımaktadır. Atılmaya çalışılan çamurlar döner atanı kirletir” dedi.

Akıncı, tüm adayların ülkenin yetiştirdiği değerler olduğunu, bu nedenle kişiler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadığını ifade etti. Akıncı, mal varlığı beyanıyla ilgili tartışmalar konusunda ise, çeşitli defalar mal beyanı yaptığını, en son 31 Ocak 2015 tarihinde de yeniden beyanda bulunduğunu hatırlatarak, “Bu konuda rahatım. En büyük servetim de temiz geçmişimdir” dedi.

 

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur