1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP'lilerden UBP liderine tepki var
DPlilerden UBP liderine tepki var

DP'lilerden UBP liderine tepki var

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak konusunda DP ile konuşacak bir şeyimiz olmaz diye düşünüyorum. DP, CTP’nin koltuk değneği olmaktan başka işe yaramaz” açıklamaları DP-UG kanadından tepki gördü.

A+A-

Didem MENTEŞ

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün DP-UG’ye yönelik yaptığı açıklamalar parti kanadından tepki gördü. Özgürgün’ün “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak konusunda DP ile konuşacak bir şeyimiz olmaz diye düşünüyorum. DP, CTP’nin koltuk değneği olmaktan başka işe yaramaz” yönündeki açıklamaları DP’li yetkililer tarafından ‘yakışıksız bir üslup’ olarak yorumlandı.
DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu, Hüseyin Özgürgün’ün sarf ettiği sözlerin Özgürgün’ü ve partisini bağladığını söyleyerek, diğer partiler adına konuşma yetkisinin olmadığını dile getirdi.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yapmış olduğu açıklamaları ‘yakışıksız’ bulduğunu belirten DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı Erol Aktoprak ise olgun bir siyasetçinin üslubunun bu şekilde olmaması gerektiğini söyledi.

Aktoprak: “Açıklamalarını yakışıksız buluyorum”

DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı Erol Aktoprak, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yapmış olduğu açıklamaları ‘yakışıksız’ bulduğunu belirterek, olgun bir siyasetçinin üslubunun bu olmaması gerektiğini söyledi.
Aktoprak, şunları aktardı:
“Özgürün’ün bu yöndeki açıklamalarını yakışıksız buluyorum. Olgun bir siyaset adamı üslubu bu şekilde olmamalı. DP ve UBP tabanı aynı siyaset yolundan gelen insanlardır. Bu insanları kışkırtacak söylemler yapılması sorumluluk sahibi bir siyaset adamının olamaz. Hükümeti kurma çalışmaları döneminde UBP tabanında yoğun bir ittifak talebi vardı. Bugünkü hükümeti içinde taban uygun görmedi birçok sözler sarf edildi. Lakin Genel Başkanımız bugünkü hükümetin sürekliliği oldu ve 4 yıl daha süreceğini açıkladı. Özgürgün, UBP tabanında yeniden bir Serdar Denktaş düşmanlığı ateşlemek için bu tür açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar olgun bir siyaset adamı için yakışıksız açıklamalardır.”

Ataoğlu: “Diğer partiler adına konuşma yetkisi yok”

DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu, Hüseyin Özgürgün’ün sarf ettiği sözlerin Özgürgün’ü ve partisini bağladığını söyleyerek, diğer partiler adına konuşma yetkisinin olmadığını dile getirdi.
Ataoğlu, şunları söyledi:
“Hüseyin Özgürgün’ün yapmış olduğu açıklamalar kendisini ve partisini bağlar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bağımsız olduğu nedeniyle farklı bir durumdur. DP-UG olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapacağımız hareket henüz belli değildir. Genel Başkanımız ve Pati Meclisi ile değerlendirmeler yapıldıktan sonra karara bağlanacak. Parti Meclisi’nin belirlediği aday kararı belirleyecek. Kendi adayımızı belirlersek destek vereceğiz ya da başka bir aday destekleme kararı alınırsa desteklenecektir. Bu nedenle Özgürgün’ün yaptığı açıklama kendisini ve partisini bağlar ve diğer partiler adına konuşma yetkisi yoktur”

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur
Etiketler :