1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP'den Aslanbaba açıklaması
DPden Aslanbaba açıklaması

DP'den Aslanbaba açıklaması

"Ejder Aslanbaba rüşvet almadığını bugün yüce yargımıza itiraf ederek, Kıbrıs Türk halkının zekasını hafife alan ve siyasette kirliliğin adresi olan İrsen Küçük ve ekibinin oynadığı oyunu bitirmiştir."

A+A-

DP,  Ejder Aslanbaba’nın bugün mahkemede, ‘rüşvet’ iddiaları ile ilgili ‘hiciv olsun diye ortaya attım’ sözleri ile ilgili açıklama yaptı.

DP’nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak KKTC’nin hukuk devleti olduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için başsavcılığın gerekeni yapacağına olan güvenimizin tam olduğunu daha önce kamuoyuna duyurmuştuk.
Rüşvet aldığını iddia eden İrsen Küçük ve ekibinin oyuncağı Ejder Aslanbaba rüşvet almadığını bugün yüce yargımıza itiraf ederek, Kıbrıs Türk halkının zekasını hafife alan ve siyasette kirliliğin adresi olan İrsen Küçük ve ekibinin oynadığı oyunu bitirmiştir.
Alınan bilgilere göre ilgili Başsavcısı Yardımcısı bugün mahkemede Aslanbaba’nın rüşvet aldığı iddialarını hiciv olsun diye ortaya attığını kendilerine söylediğini açıkladı. Başsavcı yardımcısı ayrıca kendilerinin de konuşmaları dinlediklerini ve bir rüşvet verilmesi veya alınmasını saptayamadıklarını vurguladı.
Dolayısı ile oyun tamamen ortaya çıkmıştır. İrsen Küçük ve ekibi, iktidardan gitmenin, yarattıkları yasa dışılıklarla, halkın zararına icraatların ortaya çıkmasının paniği ile çamur atmaya kalkışmışlardır ama başaramamışlardır.
Bu noktada Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’nı, Başbakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nü KKTC için Anavatan Türkiye ve diğer ülkelerde son derece yanlış izlenimlerin doğmasına neden olan söz konu olayın geldiği nokta ile ilgili gereken doğru açıklamaları yapmaya davet ediyoruz.
Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Sayın Serdar Denktaş ile Partimiz Milletvekili Sayın Dr. Ahmet Kaşif’in Ejder Aslanbaba ve onun karalamalarını yayanlar hakkındaki yasal başvuruları ise devam edecektir.
Şu bilinmelidir ki, yeni bir siyaset anlayışı ve yeni bir KKTC için yola çıkan ve halkın çok büyük desteği ile emin adımlarla iktidara yürüyen Demokrat Parti Ulusal Güçler, projeleri, planlarıyla, halkın arzuladığı gerçek değişim, yeni bir siyaset anlayışının ülkeye hakim kılınması, yeni bir dönem başlatılması için çabalarına artan bir şekilde devam edecektir.

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur