1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-UG "Yol Haritası"nı açıkladı
DP-UG Yol Haritasını açıkladı

DP-UG "Yol Haritası"nı açıkladı

Seçim bildirgesi, Golden Tulip Otel’de saat 10.00’da düzenlenen etkinlikte, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından özetlendi.

A+A-

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG), Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs konusunda adada var olan gerçekler temelinde bir an önce bir antlaşma olmasını istediklerini söyledi.

Denktaş, “Başlaması planlanan yeni görüşme sürecinin bizi bir çözüme taşıyacağına inanmak istiyoruz ancak süreç bizi çok fazla umutlandırmamaktadır” dedi. Kıbrıs konusunun çok uzadığını savunan Denktaş, şöyle devam etti:

“Kimsenin çözüm süreci sürüyor diye daha fazla Kıbrıs Türk Halkı’nı mağdur etme hakkı yoktur. Halkımız belirsizlikten, sonuçsuz süreçlerden bıkmıştır. Halkımızın verdiği sözleri tutmayan Avrupa Birliği ve yıllardır sorunu sürüncemede tutan Birleşmiş Milletlere olan sempatisi her geçen gün azalmaktadır. Demokrat Parti-Ulusal Güçler bu hususları göz önünde tutarak atılması gereken adımları atacak, yapması gereken girişimleri mutlaka yapacaktır.”

DP-UG 2013 Seçim Bildirgesi açıklandı.

Seçim bildirgesi, Golden Tulip Otel’de saat 10.00’da düzenlenen etkinlikte, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından özetlendi.

Denktaş, görüşme sürecinin yeniden başlaması durumunda önemle dikkat edecekleri en önemli hususun çapraz oy ve egemenlik konularındaki yaklaşım olacağını kaydetti.

Seçim bildirgesinin büyük bir ciddiyet, titizlikle, konularında uzman akademik kurulları ve düşünce kuruluşları ile yapılan uzun soluklu çalışmalar sonucu hazırladıklarına işaret eden Serdar Denktaş, hedef ve vizyonlarının ancak, halkın kendilerine hükümeti kurma görevini vermesiyle icraata dökülürse anlam kazanacağını söyledi.

KKTC’de çok uzun yıllardan beridir alışılan yaşamın, devletin uygulamaları, ekonomik yapı ve bugün gelinen aşamada sürdürülebilir olmaktan çıktığını savunan Denktaş, “Ülkede gelinen mevcut durumu içselleştirmek, kabullenmek, umutsuzluğa kapılıp mevcut düzene yenilmek, geleceğe sırt çevirmek bize yakışmaz” dedi.

EKONOMİK PROTOKOL

TC-KKTC Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün reddettikleri bir protokol olmadığına ve olmayacağına dikkat çeken Serdar Denktaş, protokol içerisinde yer alan bir kısım uygulamaların ülke gerçeklerine uyumlu olmadığı görüşünü dile getirdi.

Ekonomik açıdan ana hedeflerinin, ekonominin çarkının hızlandırılması yoluyla birim maliyetlerin düşürülmesi ana ekseni etrafında toparlandığını anlatan Denktaş, bunun sağlanabilmesi için AB ve Türkiye ile ekonomik bir bütünleşmeye gidilmesi hedefinin seçim bildirgelerinde ortaya konduğunu kaydetti.

SU GETİRİLMESİ PROJESİ

Denktaş, “Kendi üstümüze düşen görevleri tamamladıkça, tıpkı imzalanan tüm ekonomik protokollerde de ortaya konulduğu gibi, kendi ayakları üzerinde duran, kendi cari harcamalarını karşılayan bir devlet yapısı oluşturmak, Anavatan Türkiye ile hala hazırda aramızda var olan gönül bağımızı daha da pekiştirecek ve ileriye taşıyacaktır” dedi.

Anavatan Türkiye’den borularla su getirilmesi projesine büyük değer verdiklerine dikkat çeken Serdar Denktaş, iktidara gelmeleri halinde bu konuya özel bir önem vereceklerini vurguladı.

Rüzgar, güneş ve bio enerjiden yararlanmak için bu alana yatırım yapılmasını teşvik edeceklerini de anlatan Serdar Denktaş, Kıbrıs Adası’nın etrafındaki hidro karbon yataklarında Kıbrıslı Türklerin de  hakkı olduğuna işaret etti.

TURİZM TEŞVİK POLİTİKASI VE KTHY’NİN YENİDEN UÇURULMASI

Turizm teşvik politikası yeniden ele alınacağını belirten Denktaş, turist memnuniyetini artırmak için; eğlence sektörünün yasal bir statüye kavuşturulacağını söyledi.

Serdar Denktaş üniversitelerdeki öğrenci sayısını arttırmak için çalışmaları olduğuna değinerek, hükümete gelmeleri halinde kapsamlı bir eğitim reformunun adım adım uygulanacağını kaydetti.

Hedefleri arasında KTHY’nin yeniden uçurulmasının da bulunduğunu belirten Serdar Denktaş, bu konuda ön hazırlıkları tamamladıklarını vurguladı.

YATIRIM VE KALKINMA

Hedefleri arasında yatırım ve kalkınmanın önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için başlatacakları kamu reformu projesi olduğunu ifade eden DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Kamu hizmetinde çalışmakta olan ancak kadrosuz çalıştırılan tüm personelin yapılacak düzenlemelerle ve partizanlıktan uzak durularak uzmanlık alanlarına göre kadrolanması sağlanacaktır.

Kapsamlı bir eğitim reformu adım adım uygulamaya konulacaktır” dedi.

Denktaş, ölümlü trafik kazalarının engellemesi ve kötü alışkanlıkların önlenmesi projelerinin de seçim bildirgesinde yer aldığına dikkat çekerek, kendi dönemlerinde Milli Sporcu ve Devlet Sanatçısı kavramlarının deyim yerindeyse yeniden anlam kazanacağını söyledi.

“VATANDAŞLIK HAKKI ÜLKE GERÇEKLERİNE UYGUN ŞEKİLDE DÜZENLENECEK”

Son dönemlerde tartışmalara neden olan vatandaşlık hakkı kazanma unsurlarının da iktidarları döneminde ele alınacağını belirten Denktaş, vatandaşlık hakkının ülke gerçeklerine uygun bir şekilde yeniden düzenleneceğini kaydetti.

Demokrat Parti Ulusal Güçler iktidarında, siyasete yönelik güvenin yeniden sağlanması için Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası’nın ele alınacak iki önemli yasa olacağını söyleyen Serdar Denktaş, “Anayasa tartışma ortamının sağlıklı bir şekilde yapılması için gerekli önlemler alınacak, bu tartışma içerisinde Başkanlık sistemine geçiş de yer bulacaktır” dedi. (TAK)

 

Bu haber toplam 2035 defa okunmuştur