1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP – UG son mitingini Mağusa’da gerçekleştirdi.
DP – UG son mitingini Mağusa’da gerçekleştirdi.

DP – UG son mitingini Mağusa’da gerçekleştirdi.

DP – UG son mitingini Mağusa’da gerçekleştirdi. Gecede Küçük’e yüklenildi “Bu adam hayatında doğru söylemedi”

A+A-

Tanju Konuralp

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP – UG) son mitingini, Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirdi. Dün saat 21.00’de başlayan mitinge, ülkenin her bölgesinden, konvoylar ile katılım gerçekleşti. Mitingde ilk konuşmayı Mağusa Milletvekili adayı Ahmet Kaşif yaptı. Kaşif’in ardından adayların tanıtıldığı mitingde, final konuşmasını Genel Başkan Serdar Denktaş gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda hedef Ulusal Birlik Partisi ve Genel Başkan İrsen Küçük oldu.

“Çamur atmak kolaydır”

İlk konuşmayı yapan Ahmet Kaşif, bir gece önce Mağusa mitinginde yaptığı eleştiriler nedeni ile İrsen Küçük’ü hedef aldı. Küçük’ün “daldan dala konanlar” ifadesine vurgu yapan Kaşif “Sen önce sağındakilere bak, başkanına çamur atmak güzeldi. Bu iş çamur atmakla değil, halkını ve ülkeni sevmekle olur” şeklinde bir göndermede bulundu.

“Sen koltuk uğruna memleketin altını üstüne getirdin”

Küçük’ün halka “sizlere çok güzel şeyler yapacaktık fakat sekiz kişi engel oldu” açıklaması sırasındaki, kekelemesini öne süren Kaşif, “Sen dört yıldır koltuk uğruna memleketin altını üstüne getirdin” şeklinde cevap verdi. UBP’nin reklam panolarına da bir gönderme yapan Kaşif, “Tam yol derken, rotayı bilmek lazım. Bu işler plansız, projesiz yürümez. Yola plansız çıkarsan, tam yol giderken deliğe düşersin” cümlelerini kurdu.  Kaşif’ten sonra mikrofonu alan DP – UG genel Başkanı Serdar Denktaş’ın da hedefi, İrsen Küçük ve UBP oldu. Denktaş, Küçük’e devrik başbakan yakıştırmasında bulunduğu konuşmasında, “Gençlik, ekonomi, esnaf tamamdır diyor. Hiçbir şeyden haberi yok. Bu adam hayatında doğru söylemedi, söylediğinin de arkasında durmadı” eleştirilerinde bulundu.

“Programlarda söyleyecek sözü yok”

BRT’de beş parti başkanının bir araya geleceği program ile ilgili de bir hatırlatma yapan Denktaş, davet geldiği zaman yapımcıya, “İrsen Bey’in kesin katılıp katılmayacağını sordum. Bana katılacak dediler. Bende katılmayacağını söyledim. İnanmadılar. Bu gün yapımcı aradı ve İrsen Bey’in programa katılmayacağını bildirdiler. Neden katılmıyor? Çünkü söyleyebilecek sözü yok.” şeklinde konuştu.

MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR… MİTİNG’DEN NOTLAR…

DP – UG mitinginin başlamasının hemen ardından, ön sıralarda bulunan bir kadın, atılan konfetilerin tozları nedeni ile fenalaştı. İlk müdahale miting alanındaki vatandaşlar tarafından yapılırken, miting alanında ambulans bulunmaması dikkat çekti. Ambulans, olaydan yaklaşık yarım saat sonra alana ulaştı.

DP – UG Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşması sırasında, İrsen Küçük’ün hükümet döneminde gerçekleştirdiği tüm yanlışların, DP – UG’yi alternatif bir parti olarak ortaya çıkardığı ifadesinde bulundu.

 

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur