1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-UG’nin KRİTİK HAFTA SONU
DP-UG’nin KRİTİK HAFTA SONU

DP-UG’nin KRİTİK HAFTA SONU

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş kabinenin yeni isminin ‘hafta sonu’ belirlenip Pazartesi günü duyuracağı açıklaması, partide de ‘hafta sonu sancısı’nı başlattı, DP'de gözler 'yeni bakana' çevrildi.

A+A-

Meltem SONAY

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasının ardından en çok merak edilen soru, ‘Yeni bakanın kim olacağı’ oldu.
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş kabinenin yeni isminin ‘hafta sonu’ belirlenip Pazartesi günü duyuracağı açıklaması, partide de ‘hafta sonu sancısı’nı başlattı.

 

Önce Meclis Grubu, ardından MYK toplandı
Kabineye atanacak yeni ismi belirlemesi gereken Genel Başkan Serdar Denktaş, dün akşam önce Meclis Grubu’nu, hemen ardından da Merkez Yönetim Kurulu’nu toplantıya çağırdı.

Denktaş net değil…
Genel Başkan Serdar Denktaş’ın kabineye girecek yeni isim konusunda ‘net olmadığı’ bu nedenle Pazartesi’ne kadar kendine zaman yarattığı kulislerde konuşulanlar arasında.
Denktaş’ın ‘DP ve UG’ dengelerini korumanın yanı sıra, bölgeler arasındaki dengeyi de koruyup yeni bir krize yol açmayacak bir isim için ‘uzlaşı’ arayışı başladı.

Konuşulan ihtimaller…
Kabinenin yeni ismi için kulislerde konuşulan birçok alternatif var.
İsmi en çok geçen isim DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy olsa da, Taçoy’un bakanlığına karşı olanlar olduğu ve DP tabanının ‘rahatsız’ olacağı konuşuluyor.
Buna karşın bölünmeyi önlemek için Denktaş’ın aklında ‘Taçoy’un bakanlığı’nın olduğu da söyleniyor.
Kabine’de DP-UG’li İskele Bölgesi’nden ve Mağusa Bölgesi’nden bakan olduğu için Hakan Dinçyürek ve Hüseyin Avkıran Alanlı’nın ismi geçse de, bu iki simin bakanlığa getirilmesinin ancak Ahmet Kaşif ve Hamit Bakırcı’nın bakanlıktan alınmasıyla mümkün olabileceği konuşulanlar arasında.
‘Göreve hazırım’ diyen Güzelyurt’tan Menteş Gündüz’ün bakanlığa ‘istekli’ olduğu’, Girne Milletvekilleri’nin adının ise pek geçmediği kulislerde konuşulanlardan.
Bir bakanlık koltuğunun boşalmasıyla kabinede bir ismin daha değişeceği de konuşulan ihtimaller arasında. Bu ihtimallerde en çok geçen isimlerse Hamit Bakırcı’nın görevden alınarak Hüseyin Avkıran Alanlı ve Menteş Gündüz’ün veya Alanlı ile Hasan Taçoy’un atanması.

-------

DP-UG Milletvekilleri ‘takdir Başkan’ın, göreve hazırız’ dedi

Dinçyürek: “Partimin vereceği görevden kaçmam”
Bakanlık için adı geçen isimlerden biri de, DP-UG Mağusa Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek.
“Bakanları tayin etme yetkisi Genel Başkan’ın” diyen Dr. Dinçyürek, bakanlıkla ilgili isminin de geçtiği iddiaları basından takip ettiğini, parti yetkili organlar veya genel başkanla bu konuda herhangi bir görüşmesi olmadığını ifade etti.
“Takdir Genel Başkan’ın” diyen Dinçyürek, Görev verilirse partinin vereceği görevden kaçmam söz konusu olmaz. Verilen görev yapmak iççin elimizden gelenin en iyisini yaparız” şeklinde konuştu.

Gündüz: “Bu partinin mensubuyum… Görev adamıyım”
DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ‘Göreve hazır’… “Ben görev adamıyım” diyen Gündüz, “Kabine oluşturulacağında Başkan kimi uygun gördüyse arkasında durduk, destek çıktık. Şimdi de destek olacağız” şeklinde konuştu.
“Siyasetin içinden geldik, görev verilirse yaparız” diyen Gündüz, başkanlıkla ilgili takdirin başkanda olduğuna işaret etti.
“Göreve hazırım ama bunun üçün özel bir çabam yok. Yani kapı kapı gezme, dolaşma yok” diyen Gündüz, “Ben bu partinin bir milletvekili, mensubuyum görev verilebilir, verilirse de yaparım” dedi.

Berova: “Yetki Başkanın”
DP-UG Milletvekili Dr. Özdemir Berova da ‘Takdir Genel Başkan’ın diyen isimlerden…
Parti yetki organlarında dün akşama kadar bu konuyla ilgili herhangi bir görüşmenin olmadığını ifade eden Berova dün akşamki toplantılardan önce, “Bakan atama yetkisi Başkan’ın, bize henüz iletilmiş bir durum yok dedi.
Berova, “Bu akşam konuşulacak” diyerek dün akşamki Meclis Grubu ve Merkezi Yönetim Kurulu toplantısını işaret etti.

DP Meclis Grubu isim konuşmadı

Öte yandan dün akşam toplanan DP Meclis Grubu (milletvekilleri) herhangi bir isim üzerinde konuşmazken, yetkinin Parti Başkanında olduğu ve grupta genel sorunların konuşulduğu belirtildi.

Bu haber toplam 2928 defa okunmuştur