1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP 'PARÇALI' UBP ÖFKELİ
DP PARÇALI UBP ÖFKELİ

DP 'PARÇALI' UBP ÖFKELİ

'CTP ile hükümete devam' kararı alan DPUG’nin UBP ile 'ittifak' çabası ise 'çıkmaza' girdi.

A+A-

 

'CTP ile hükümete devam' kararı alan DPUG’nin UBP ile 'ittifak' çabası ise 'çıkmaza' girdi. UBP cephesi son kararını vermek üzere bugün MYK’sını toplayacak. Siyasi kulislere göre tabanına güvenen UBP yerel seçime 'tek başına' girme kararı alma arifesinde… DP ise kendi içinde çalkalanıyor.


• UBP MİLLETVEKİLİ SUCUOĞLU: ‘PRENSİPLER DELİNDİ’… UBP Lefkoşa İlçe Başkanı, Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, UBP MYK’sının bugün toplanacağını ve DP-UG’nin ittifaka ilişkin tavrının değerlendireceğini ifade etti. Sucuoğlu “Alanlı’nın adaylığı prensiplerin delindiğini gösterir” şeklinde konuştu.

• TÖRE: İKİYE BÖLÜNDÜK… DP-UG Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre, farklı görüşlerin yer alması nedeniyle partinin ikiye bölündüğünü söyledi.  Töre, kendisi ile birlikte milletvekilleri Hakan Dinçyürek, Özdemir Berova, Hasan Taçoy ile Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın da hükümete devam kararına karşı çıktığını belirtti.

• CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk:
• “Bizi taraf yapmaları yapay bir girişim”

• CTP –BG Milletvekili Birikim Özgür:
• “DP-UG’deki çalkantılar nedeniyle girişim yapılamamasından rahatsızız”

• CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali:
• “Takvimlendirme ve ‘iş’ konusunda sorunlar var”


Demokrat Parti Ulusal Güçler’de (DP-UG), önceki akşam gerçekleştirilen ‘Genişletilmiş MYK’ toplantısının ardından sancı dinmedi.
Bazı milletvekillerinin ‘Hükümet’in devamına karşı’ bir tutum sergilemesine karşın, karar ‘Hükümet’e devam’ yönünde çıktı ancak kararın partiyi böldüğü de ileri sürüldü.

DP-UG’nin UBP ile ‘İttifak’ çabası ise ‘çıkmaza girdi…

DP-UG Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre, farklı görüşlerin yer alması nedeniyle partinin ikiye bölündüğünü açıkladı.

Töre, önceki gün gerçekleşen DP-UG Genişletilmiş MYK’sında ‘hükümetin devamı’ kararına kendisinin yanı sıra DP-UG Mağusa milletvekili Hakan Dinçyürek, DP-UG Girne milletvekili Özdemir Berova, DP-UG Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy ve Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ında karşı çıktığını aktardı.

Toplantıdan tepkisel bir ayrılma olmadığını yineleyen Berova, ‘Hükümet’in devamına karşı çıktıklarına’ ilişkin iddiaları da yanıtsız bıraktı, “Görüşlerimizi toplantıda söyledik, karara saygı duymak lazım” şeklinde konuştu.

İttifak çıkmazı… UBP MYK da toplanacak

UBP ise, DP-UG’nin İskele Belediye Başkanı adaylığı için ‘Alanlı’ ısrarından rahatsız…
UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, , ‘İş birliği ve güç birliği’ne ilişkin ‘Prensipleri deldiğine’ vurgu yaptı, “MYK yarın (bugün) toplanacak, devam mı, tamam mı karar verecek, DP’ye bildirecek” dedi.


Meltem Sonay ve Ayşe Güler’in haberinin tüm ayrıntılarını gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazeteden okuyabilirsiniz

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur