1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP KAYNIYOR
DP KAYNIYOR

DP KAYNIYOR

Hükümetin küçük ortağı DP-UG kaynıyor. Hafta sonu Lefke, Güzelyurt ve Alsancak örgütlerinden gelen istifalara, İskele ve Mağusa’daki örgütlerinde katılacağı konuşuluyor

A+A-

Ayşe GÜLER

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG)’de istifa dalgası ile başlayan ‘sarsıntılar’ devam ediyor. Güzelyurt,Lefke ve Alsancak’taki istifaların ardından Mağusa ve İskele’deki partililerin de istifa hazırlığında olduğu konuşuluyor.
Genel Başkan Serdar Denktaş ve Parti Meclisi’nin, ‘parti ilke ve prensiplerinin yanı sıra koalisyon protokolüne uymaktan ısrarla kaçındıkları’ gerekçesiyle partiden istifa eden grup, dün yine basın toplantısı düzenledi.

İstifa edenler adına konuşan eski DP-UG PM üyesi Abdulvahap Baz, istifalarının arkasında olduklarını kaydetti.

Baz, istifaların ardından DP-UG’li bazı kesimlerden ‘kişisel menfaat’ uğruna istifa ettiklerine dair eleştiriler geldiğini, bunların gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Partiden istifa eden 178 kişiden 2 kişinin istifasını geri çektiğini aktaran Baz, yeni istifaların gündemde olduğunu, önümüzdeki günlerde bu sayının artacağını vurguladı.

Baz, istifa eden kişilerin partiye geri döndürmek adına ‘vaatler verildiğine’ dikkat çekerek, istifaları geri çekmek gibi bir niyetlerinin olmadığını dile getirdi.


“Hiçbir partiye katılmayacağız”

Baz, parti genel başkanı Serdar Denktaş’ın önceki gün bölgeye gelerek istifa eden örgüt başkanlarını görüşmeye çağırdığını belirterek, “Biz kendisine daha önceden böyle bir toplantıya katılmayacağımızı ilettik. Daha sonraki günlerde görüşebileceğimizi söyledik. Ancak Denktaş, toplantıya gelmeyenleri partiden ihraç edeceğini söyledi. İstifa etmiş insanlar partiden ihraç edilemez, disipline verilemez” şeklinde konuştu.
“Biz bağımsız kalacağımızı, herhangi bir partiye gitmeyeceğimizi açıkladık” diyen Baz, genel başkan Serdar Denktaş’ın dün katıldığı bir televizyon programında kendisini tehdit ettiklerine dair açıklama yaptığını, bunun gerçek olmadığını kaydetti.

Baz, “Genel başkan ile defalarca bu konuyu görüşmeye çalıştık. Ancak o bizi bu konuda tehdit olarak görüyor. Biz tehdit değil, DP-UG’nin daha güçlü olması adına imza kampanyası başlatmıştık. Genel başkan bizi yanlış anladı” şeklinde konuştu.


“Denktaş tabanının sesine kulak vermedi”

Baz, istifaların DP-UG’yi dağıtmak için değil, parti genel başkanı Serdar Denktaş’ın tabanının sesine kulak vermemesinden kaynaklandığını vurgulayarak, bu istifaların ardından basında çıkan parti yetkililerinin açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi.
Baz, “biz kişisel menfaatlerimizi için değil, seçim zamanı genel başkan Serdar Denktaş’ın verdiği sözleri ve parti ilke ve prensiplerinden uzaklaşmasından dolayı istifa ettik” şeklinde konuştu, önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ‘öncelik’ olmadığına dikkat çekti.
Halkın daha refah bir seviyeye ulaşması adına ülkede yaşanan ekonomik krizin çözülmesinin kendileri için ilk sırada yer aldığını ifade eden Baz, “ verilen sözlerin 9 aylık sürede neden yerine getirilmediğini DP-UG’den öğrenmek istiyoruz” dedi.

“9 aydır, beklentilerimize yönelik adım atılmadı”

Baz, Güzelyurt ve Lefke bölgesi esnafının resen vergileri ile mağdur olduğunun bilinmesine rağmen 9 aylık koalisyon hükümetinin hiçbir girişimde bulunmadığını söyledi.

Bunun yanı sıra DP-UG hükümet protokolünde ‘kazanılmış hakların’ gasp edildiğini savunan Baz, ülkede yatırım yapmak için küçük kobi işletmelerine veya esnafa vaat edilen kredilerin ‘formaliteler ve kriterler’ yüzünden yerine getirilmesinin mümkün olmadığını belirten Baz, “DP-UG seçim bildirgesi kitapçığında özellikle Güzelyurt ve Lefke bölgesi öncelikli kalkınma bölgesi olduğunu belirlemesine rağmen bu süre içerisinde herhangi bir girişimde bulunmaması bizi yol ayrımına itti” şeklinde konuştu.

Baz, Güzelyurt ve Lefke bölgesindeki genç girişimcilere iş imkanları vaat edildiğini ancak yerine getirilmediğini kaydederek,  bölgede ciddi gelir kazancı olan narenciye sektöründe sıkıntıların yaşandığını ancak 9 aydır bu konuda da adım atılmadığını söyledi.

“Narenciyedeki sorunları aktardığımızda bizi  ‘bu yıl nasıl olsa geçti, gelecek seneye bıraktık’ denilerek susturulmaya çalıştılar” diyen Baz, Cyprufex İşletmecilik LTD’nin de ‘tüccar zihniyeti ile birkaç kişinin yönetiminde olmasından dolayı’ narenciyede ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

-------------------------------------------------------------

Alioğlu: “Vatandaşlar geçim derdini yaşarken, seçim derdine düşmek...”

İstifa eden Güzelyurt İsmet Paşa Mahallesi Örgüt Başkanı Ali Alioğlu, söz konusu girişimin 2-3 günlük olay olmadığını belirterek, “bu kazanın 9 aydır gittik sonra kaynadığını, son 2-3 günde son noktayı koymak gerektiğini düşündük” şeklinde konuştu.
Alioğlu, asıl hedeflerinin ilçe başkanı yada bölgeden seçilen milletvekilleri olmadığını kaydetti.
9 ay önce parti genel başkanı Serdar Denktaş ile ortak bir yola çıktıklarını söyleyen Alioğlu, “vatandaşlar geçim derdini yaşarken, seçim derdine düşmek DP-UG’nin prensiplerine ve ilkelerine aykırı bir tutum sergilediğinizi göstermektedir” dedi.
Alioğlu, istifaların kişisel menfaat uğruna olmadığına dikkat çekerek, “bu noktadan sonra gelecek olan saldırıları ve hamleleri çok iyi etüt ettik. İnsanların onurları ve duyguları ile oynayacaklarını çok iyi biliyoruz. Bizimle bu yola baş koyanlara seslenmek istiyorum, provakatif olaylara kanmasınlar ” şeklinde konuştu.

-------------------------------------------------------


“İskele ve Mağusa’da ipler koptu”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı eski müsteşarı DP-UG’li Hakan Oran’ın ‘huzursuzluk’ nedeniyle görevinden istifa ettiğini savunan Alioğlu, şu anda Lefke bölgesinde de ‘kıpırdanma’ olduğunu kaydetti.
Alioğlu, “Lefke bölgesindeki partililerle bizimle birlikte olacağına inanıyorum” şeklinde konuşarak, çığ gibi büyüdüklerini, İskele ve Mağusa’da iplerin koptuğunu, birçok bölgede de oluşuma destek verildiğini vurguladı.

“İttifak oluşmaması için karşı durduk, karşılığını göremedik”

DP’nin ‘UG’ kanadını partiye katarken birçok sancı yaşadığını ifade eden Alioğlu, “yaşanan sıkıntıların bundan kaynaklandığını söylemek bize düşmez. Ancak çatısı altında var olan her kişi DP-UG’nin ilke ve partilerine uymak zorundadır” şeklinde konuştu.
Alioğlu, genel başkan Serdar Denktaş’ın parti ilke ve prensiplerinden çıktığı için defalarca uyardıklarını açıklayarak, yerel seçimlerde ‘ittifak’ oluşmaması adına karşı durduklarını, ancak karşılığını göremediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 3755 defa okunmuştur