1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP’de istifa depremi büyüdü: “100 KİŞİ DAHA”
DP’de istifa depremi büyüdü: “100 KİŞİ DAHA”

DP’de istifa depremi büyüdü: “100 KİŞİ DAHA”

DP-UG’de istifa depremi sürüyor. Güzelyurt ve Lefke bölgesinden 100 kişinin daha dün partiden istifa ettiği açıklandı. Böylelikle, DP-UG’den istifa eden sayısı 300’e ulaştı. Partide İskele, Mağusa ve Karpaz bölgesinde de sıkıntıların yaşandığı, istifaları

A+A-

Ayşe GÜLER

Demokrat Parti Ulusal Güçler(DP-UG)’de istifa depremi şiddetini artırdı. Güzelyurt ve Lefke bölgesinden 100 kişinin daha dün partiden istifa ettikleri açıklandı. Açıklanan rakamlara göre DP-UG’den istifa eden sayısı 300’e ulaştı.

Partide İskele, Mağusa ve Karpaz bölgesinde de sıkıntıların yaşandığı, istifaların önümüzdeki günlerde daha da artacağı konuşuluyor. 

DP-UG’den istifa eden grup, dün Güzelyurt’ta basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, partiden istifa eden eski Alsancak Örgüt Başkanı Fuat Neşe’de destek verdi. Neşe, dün Edremit Örgüt başkanı ve kadın örgüt başkanının istifa ettiğini açıkladı.

Toplantıda istifa edenler adına konuşan eski DP-UG Güzelyurt İsmet Paşa Mahallesi Örgüt Başkanı Ali Alioğlu, kişisel menfaat ve çıkarların değil, toplumun menfaatlerinin peşinde olduklarını vurguladı.

Partiden istifa eden kişilere vaatler vererek, geri döndürmeye çalışıldığını öne süren Alioğlu, Genel başkan Serdar Denktaş’ın parti ve ilkelerinden ‘caydığını’, partiyi ‘ben yaparım, olur’ zihniyeti ile yönettiği ve bu yüzden istifa ettiklerini açıkladı.

Alioğlu, istifaların her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü dile getirerek, İskele, Mağusa ve Karpaz bölgelerinde partililerin sıkıntı yaşadıklarını aktardı.
“Güzelyurt ve bölgesine yeterli ilgiyi göstermeyen DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve yetkililerine göstermiş olduğumuz balyoz gibi bir yumrukla birlikteliğimizi ifade etmek istiyoruz” diyen Alioğlu, her türlü saldırıya açık olduklarını söyledi.

“Taban işbirliğine onay vermiyor”
Partiden istifa eden Alsancak Örgüt Başkanı Fuat Neşe ise Edremit Örgüt Başkanı ve Kadın Örgüt başkanının da istifa ettiklerini açıkladı.
“Bu yola beraber çıktık. Kişisel çıkarlar için adım atmıyoruz” diyen Neşe, parti ideolojisine sahip çıkmak adına bu yola çıktıklarını kaydetti.
Neşe, seçim manifestosunda vaat edilenlerin 9 aydır hayata geçmediğini dile getirerek, “Biz sadece CTP-BG’yi nasıl kandırırız, ya da onlar bizi nasıl kandıracaklarını düşündüler. UBP ile nasıl işbirliği yapabileceklerini düşündüler. Tavanda olan işbirliği, tabanda yoktur “dedi.
Neşe, her iki partinin tabanının ‘işbirliğine’ onay vermediğini savundu.

“Ülkeyi yangın alevi sardı”
İskele, Mağusa ve Karpaz bölgelerindeki örgütlerle önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini dile getiren Alioğlu, “bu yola çıkarken, beklemediğimiz bir oluşum meydana geldi. Ülkeyi yangın alevi sardı” dedi.
Alioğlu, bu yola özelde Güzelyurt, genel de kırsal kesimden gelen işçilerin haklarını savunmak için çıktıklarını dile getirdi.
Bölgedeki sıkıntıları gerek vatandaş, gerekse örgütler bazında partiye aktardıklarını ifade eden Alioğlu, bu noktada dikkate alınmadıklarını, dikkate alınmadıkları bir yerde de durmanın yanlış olduğunu kaydetti.

“Kimseyi tehdit etmedik”
Alioğlu, istifalar ile ilgili yapılan açıklamalara kulak vermediklerini söyleyerek, ada genelindeki istifa kıvılcımlarına diğer yörelerden de destek geldiğini ifade etti.
Alioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizlere şantajcı ve tehditkarca hareket yaptığımız söylendi. Ülke eğer demokrasi ile yönetiliyorsa polisi vardır gidip şikayet edersiniz. Biz kimseyi tehdit etmedik. Ama hükümet kurulduğundan beridir hükümet ortaklarının birbirlerine yaptığı şantajları izliyoruz. Kim kimi tehdit ediyor, biz buna cevap istiyoruz ”

“Parti kan kaybediyor”
Ülkenin Lefkoşa’dan yönetilmeye çalışıldığını savunan Alioğlu, partinin kan kaybettiğini dile getirdi.
Alioğlu, “bu imzalar aileleri kapsamıyor. İstifalar, partinin iç dinamikleri, örgüt başkanları ve delegeleridir. Bölgeye özen göstermemenizin bedelidir” şeklinde konuştu.

“DP-UG bölgeden silindi”
Alioğlu, şeffaf ve adil bir düzen sağlanana dek mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
“İstifalarımız buradadır. Kimseyi kandırmıyoruz” diyen Alioğlu, istifaların toplamda 300’e ulaştığını kaydetti.
Alioğlu, “İstifalarda aileler yoktur. Bin 200 kişilik bir oy potansiyeli demektir. Bu da DP-UG’nin bölgede silindiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Parti UG kanadı altında”
Basın toplantısında söz alan ve partiden istifa eden bir üye partiye katılan ‘UG’ kanadının sıkıntılarının çözüldüğünü, DP kökenlilerinin ise göz ardı edildiğini savundu.
Parti genel başkanı Serdar Denktaş’ın kendilerine sahip çıkmadığını dile getiren üye, partinin UG kanadı altında olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur