1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Devlet düzeni değişecek, üretken modele geçilecek!”
“Devlet düzeni değişecek, üretken modele geçilecek!”

“Devlet düzeni değişecek, üretken modele geçilecek!”

CTP-BG Gazimağusa milletvekili ve Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Akdoğan’da yaptığı konuşmada CTP’nin iktidara tek başına yürüdüğünü söyledi.

A+A-


CTP-BG Gazimağusa milletvekili ve Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Akdoğan’da yaptığı konuşmada CTP’nin iktidara tek başına yürüdüğünü söyledi. Soyer, göreve geldiklerinde maaşları ödeme kapasitesinin artırılacağını ve kendi kendimize yetecek duruma geleceğimizi ifade etti. Kıbrıs Türk halkının devlet düzenini değiştirerek, üretken modele geçeceğini de söyleyen Soyer, adaletli sistemin kurulacağını, bunları yapabilmek için kendi kendimize güvenen bir halk olmamız gerektiğini söyledi.

CTP-BG Gazimağusa milletvekili adaylarının dün akşam Akdoğan köyünü ziyaret ederek halka buluştu. Yüksek bir katılımla gerçekleştirilen toplantı miting havasında gerçekleşirken ziyarette konuşan İlçe Başkanı Erkut Şahali, CTP-BG’nin Mağusa’da gümbür gümbür tek başına iktidara doğru yürüdüğünü belirtti. Ülkedeki gidişatın gidişat olmadığını ve UBP anlayışının ülkeyi çıkmaza götürdüğü için erken seçim istediklerini ifade eden Şahali, UBP’nin hükümet olma hırsı ve genel başkanlık yarışının yaşanan yıkımın sebebi olduğunu söyledi. “UBP ülkenin tüm kaynaklarını parti ihtirasları için yok etti” diyen Şahali, CTP’nin elbirliğiyle Kıbrıs Türk halkı ile güvenli geleceği yaratmak için çaba gösterdiğini belirterek CTP-BG’nin hazırladığı kapsamlı programla mevcut sorunların nasıl aşılacağını ortaya koyduğunu ve çalışmanın halkın görüşleriyle şekilleneceğini söyledi.

SOYER: “EMİN ADIMLARLA TEK BAŞINA İKTİDARA”

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili ve Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, CTP-BG ile ilgili bilgi vererek başladığı konuşmasında, Dipkarpaz’da coşku ile bir mitingin yapıldığını, Lefke bölgesinde CTP’nin birinci parti olduğunun artık ilan edildiğini, Girne İlçesi’nin ise partiyi tek başına hükümete taşımasının an meselesi olduğunu söyledi.

“CTP-BG Mağusa’da da gümbür gümbür geliyor” diyen Soyer, Mağusa’da, Paşaköy, Yeniboğaziçi, Serdarlı ve Akdoğan bölgeleri başta olmak üzere CTP-BG’nin bütün adada büyük bir güçle seçime gittiğini ve UBP’nin ülke yaşamına dair hiçbir düşüncesinin olmadığını, siyaseti kirletenlerin çamur atmakla uğraştığını söyledi. Üretken bir modelin kurulması gerektiğini, yerel gelirlerle maaşların yüzde 60’ının ödenebildiğini, UBP’nin maaşları yüzde 60 ödenecek kadar küçültüldüğünü hatırlatan Soyer, CTP’nin temel görevinin ekonomiyi büyütmek ve vergi sistemini kurmak olacağını söyledi.

Maaşları ödeme kapasitesinin artırılacağını ve kendi kendimize yetecek duruma geleceğimizi ifade eden Soyer, kamu borç stokunun GSMH’nın yüzde 121’ine çıktığını, Yunanistan’ın borcunun GSMH’nın yüzde 100’üne ulaştığı için battığını söyledi. Kıbrıs Türk halkının devlet düzenini değiştirerek, üretken modele geçeceğini de söyleyen Soyer, adaletli sistemin kurulacağını, bunları yapabilmek için kendi kendimize güvenen bir halk olmamız gerektiğini söyledi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKAYIN

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur