1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Denktaş’ın askerleriyiz”
“Denktaş’ın askerleriyiz”

“Denktaş’ın askerleriyiz”

“İRSEN, ERSAN, ERSİN”… “İrsen, Ersan, Ersin” üçlüsünün, Rauf Denktaş’ın arkasından konuştuğunu ve “Bu parti Denktaş’ın arkasından yürümedi” dediklerini iddia eden Denktaş, “Bunlar ayda yaşıyor, Denktaş’ın arkasından dünya yürüdü” dedi.

A+A-

DP mitinginde hem militarist vurgu, hem de dini sözler:
“Denktaş’ın askerleriyiz”
Sunucu : “Allah yardımcımız olsun”  / DP’liler:  “Amin”

ALLAH YARDIMCIMIZ… Mitingde ilk olarak, “Başbakan Denktaş” sloganları eşliğinde, Serdar Denktaş ile, eşi  Müge Denktaş ve annesi Aydın Denktaş sahneye çıkarak DP’lileri selamladı. Sunucunun “Allah yardımcımız olsun” sözlerine kitle “Amin” şeklinde karşılık verdi.
 

Firuzan NALBANTOĞLU

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Girne ve Güzelyurt mitinglerinin ardından, büyük Lefkoşa mitingini dün akşam Sarayönü’nde gerçekleştirdi. Lefkoşa ve diğer bölgelerden gelen konvoy, Dereboyu’ndan geçerek meydana ulaştı. Saat 21:00’de başlaması beklenen miting, konvoyun meydana geç ulaşmasıyla neredeyse bir saat rötarlı başladı. Mitingde ilk olarak, “Başbakan Denktaş” sloganları eşliğinde, Serdar Denktaş ile, eşi  Müge Denktaş ve annesi Aydın Denktaş sahneye çıkarak DP’lileri selamladı. Sunucunun “Allah yardımcımız olsun” sözlerine kitle “Amin” şeklinde karşılık verdi. Sık sık, “Denktaş’ın askerleriyiz” sloganları atıldı. Mitingde ayrıca, eski başbakanlardan, DP-UG Onursal Başkanı Hakkı Atun ve eski dışişleri bakanlarından Taner Etkin’de sahneye çıkarak halkı selamladı.
Kaşif: “Küçük hisara toslasın”
Adayların tanıtımına geçilmeden önce söz alan DP-UG Mağusa adayı Ahmet Kaşif’in sahneye çıktığı sırada, kitlenin İrsen Küçük aleyhine slogan atması üzerine, Kaşif, “Bizim kavgamız sadece İrsen Küçük ile değil, bizim kavgamız memleket kavgasıdır” şeklinde kitleye seslendi. Kaşif, herkesi DP-UG’ye mühür vurmaya çağırırken, “Meşalenin altına mührümüzü öyle bir vuralım ki, şu an Mağusa’da konuşan Küçük hisara toslasın” dedi. Kaşif konuşmasında, İrsen Küçük’ün bazı bürokratlarının, insanları fatura ödemekle kandırmaya çalıştığını iddia ederek halkın günü birlik çözümlerle kandırılamayacağını, bunlara kanıp oy vermeyeceğini ileri sürdü.
Denktaş: “Bu devletin bekçisiyiz”
Kaşif’in ardından söz alan Denktaş’ın sözleri, sloganlarla sık sık kesilirken, Denktaş konuşmasına “Bu devletin bekçisiyiz” diyerek başladı. 28 Temmuz akşamından itibaren mazeret üretmek, enkaz edebiyatı yapmak için değil, hizmet vermek için çalışacaklarını söyleyen Denktaş, eğitim, sağlık ve ekonomi konularında kendilerine çok güvendiklerini iddia etti. Esnafın kapısından vergicilerin ayrılmadığını öne süren Denktaş, “resen vergi denen belanın sizlere silah olarak kullanılma devri son bulacak” dedi. Ülkede gençlerin ‘işsizim’ demelerinden usandıklarını da söyleyen Denktaş, gençlere vergi muhafiyeti hakkı vereceklerini belirtti. “İrsen, Ersan, Ersin” üçlüsünün, Rauf Denktaş’ın arkasından konuştuğunu ve “Bu parti Denktaş’ın arkasından yürümedi” dediklerini iddia eden Denktaş, “Bunlar ayda yaşıyor, Denktaş’ın arkasından dünya yürüdü” dedi. Mazbata ve faizden bir can, trafikten ise başka bir can kaybettiklerini söyleyen Denktaş, “bunların yaşanmaması için 28 Temmuz’dan itibaren iktidara geliyoruz” dedi.

 

MİTİNGLERDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2746 defa okunmuştur