1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP'den harnup üreticisine teşvik sözü
CTPden harnup üreticisine teşvik sözü

CTP'den harnup üreticisine teşvik sözü

CTP İskele Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında bölgede faaliyet gösteren harnup fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla görüştü.

A+A-

CTP İskele Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında bölgede faaliyet gösteren harnup fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla görüştü.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan CTP İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Önder Sennaroğlu harnup konusunda parti olarak geçmişte yapılan çalışmalarından bahsederek, UBP Hükümeti döneminde harnup üreticilerin üvey evlat muamelesi gördüğünü savundu.

Üreticiye daha ucuza yem sağlanması için öğütülmüş harnuba teşvik verileceğini vurgulayan Sennaroğlu, harnup fiyatında istikrarın sağlanabilmesi için dönüm ve ağaç başına doğrudan gelir desteği yerine kilo başına destek verilmesi konusunun yeni dönemde tartışmaya açılacağını dile getirdi.

UBP iktidarı döneminde harnup alanında bir ilk yaşandığına dikkati çeken Sennaroğlu “CTP döneminde 55 kuruş olan harnup fiyatını UBP 35 kuruşa çekti. Ülkede ilk kez harnubun fiyatı bir önceki döneme göre daha aşağıya çekildi. Bu ülke tarihinde ilk oldu. Harnubun yeniden hak ettiği değere kavuşması için ihracata yönelik pekmez fabrikasının kurulması şarttır.

Geçmiş dönemde başlattı tamamlayamadığımız bu projeyi yeni dönemde hayata geçireceğiz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur