1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP'den Dipkarpaz belediye çalışanlarına destek
CTPden Dipkarpaz belediye çalışanlarına destek

CTP'den Dipkarpaz belediye çalışanlarına destek

CTP Dipkarpaz Belediye başkan adayı Suphi Coşkun, dün belediye çalışanlarının başlattıkları süresiz greve destek verdi.

A+A-

CTP Dipkarpaz Belediye başkan adayı Suphi Coşkun, dün belediye çalışanlarının başlattıkları süresiz greve destek verdi. Mevcut başkanın popülist yönetim anlayışı nedeniyle bölgede kaos yarattığını söyleyen Coşkun, çalışanların haklarını dert edinen ve halka kaliteli hizmet verme çabasına sahip tek partinin CTP olduğunu kaydetti.

Coşkun’un açıklamasın tam metni şöyle:

Dipkarpaz Belediyesi çalışanları toplu sözleşme ve yıllardır yoksun kaldıkları sosyal haklarını alamadıkları için dün itibariyle süresiz grev başlatmışlardır. Yıllardır kötü yönetilmekte olan belediye, halka hizmet verme konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamakta ve çalışanlarına hak ettiği emeğinin karşılığını vermemektedir.

Başlayan bu grev tüm halkımıza bir kez daha göstermiştir ki mevcut başkan Mehmet Demirci yönetimindeki belediye, hiçbir kesimin sorunlarına çare olamamakta ve bölgede kaos yaratmaktadır. Belediyeciliği halka hizmet etme aracı görmek yerine kendine makam yaratma olarak gören Mehmet Demirci, koltuğunu korumak adına popülist politikalarla günü kurtarmanın yollarını aramaktadır.

2006 yılında 17 personel ile devraldığı belediyeyi bugün 41 personele çıkaran Mehmet Demirci, toplu iş sözleşmesi ile sosyal haklarını alamadıkları için süresiz grev başlatan 35 personele rağmen bugün halen daha belediyeye 4 kişiyi daha istihdam etmeye çalışmaktadır.   
Bağlı olduğu parti adına halkına hizmet götüren, çalışanlara hakkını teslim etmeyen bu anlayış Dipkarpaz ve Kaleburnu halkına hak ettiği çağdaş belediyecilik hizmetini bugüne kadar sağlayamadığı gibi bugünden sonra da sağlamayacaktır.

‘Çalışanının hakkını alamadığı hiçbir kurum kaliteli ve verimli hizmet veremez’ anlayışına sahip olan ben ve ekibim ancak çalışanların sosyal haklarını alarak, evlerine daha fazla ekmek götürecek para kazandığı zaman güler yüzle ve azimle çalışarak halkımıza hizmet verilebileceğine inanmaktadır.

Bizler CTP Dipkarpaz Belediye başkan adayı ve Meclis Üyesi adayları olarak bölgemizde CTP’nin yerel yönetimler vizyonu ile diğer CTP’li belediyelerde olduğu gibi çalışanının yüzünü güldürecek politikalara sahip olan tek ekibiz.

30 Haziran’dan itibaren CTP’li bir Dipkarpaz Belediyesi her şeyden önce çalışanına sosyal haklarını verecek, gelirlerini artırarak çalışanlarının evlerine daha fazla ekmek götürmesine, emeklerinin karşılığını almasına olanak sağlayacak ve Dipkarpaz ile Kaleburnu halklarının hak ettiği kaliteli, adil ve güler yüzlü hizmeti sunacaktır.

Bu haber toplam 1920 defa okunmuştur