1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "CTP süreci sahiplenmeli ve yönlendirmeli"
"CTP süreci sahiplenmeli ve yönlendirmeli"

"CTP süreci sahiplenmeli ve yönlendirmeli"

CTP Girne İlçesi’nin dün akşam düzenlediği ‘Girne Söyleşileri’nin ilk konuğu 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat oldu.

A+A-

Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın tartışıldığı sohbette Talat, tutanaklar ışığında katılımcıları bilgilendirdi. Halka açık gerçekleştirilen toplantıda yurttaşlar sorularına yanıt aradı. Talat, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü konusunda önemli bir eşiğe gelindiğini, çoklu konferans tarihinin belirlenmiş olmasının son derece önemli olduğunu ve CTP’nin süreci sahiplenerek yönlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Talat: “Süremiz dar, liderlere destek olmalıyız”
Çözüm sürecinin başarısızlık ile sonuçlanmasının son derecece kötü sonuçları olacağını belirten 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 2018 yılında güneyde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ve enerji konusunda 2017 yılında planlanan çalışmaların çözüm sürecini olumsuz yönde etkileyebilecek süreçler olduğunu kaydetti. Talat, “O yüzden süremiz son derece dardır. Bu gelişmeler yaşanmadan çözüm süreci sonuçlanmak durumundadır. Dolayısı ile liderler eforlarını en üst seviyede devam ettirmeli ve siyasi partiler liderlere destek vermelidirler” dedi. CTP’nin tarihsel sorumluluğu olduğunu ifade eden Talat, çözüm olması halinde veya sürecin akamete uğraması halinde toplumun CTP’ye ihtiyacı olacağını, CTP’nin süreci sahiplenmesi ve süreci yönlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Kişi: “Barış kültürünü hakim kılacağız”
Girne İlçe Başkanı Mehmet Kale Kişi ise yaptığı açılış konuşmasında Girne Söyleşilerinin ilkini Kıbrıs Sorununa ayırmak istediklerini bu nedenle Sayın Talat’ı ağırladıklarını belirtti. Çoklu konferans kararının Kıbrıs Sorununun çözümünün ne kadar ciddi bir boyuta geldiğini gösterdiğini kaydeden Kişi, bu önemli gelişme sonrası başta Serdar Denktaş ve çözüm karşıtlarının kara propagandaya başladığını belirtti. Kişi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler bu dönemde geçmişte olduğundan daha da güçlü bir şekilde Kıbrıs Sorununun çözümü yönündeki mücadelimizi sürdüreceğiz ve iki liderin çözüm için ortaya koyduğu çabalara destek vereceğiz. Önümüzdeki dönemde iki toplumun yeniden yakınlaşması yönündeki etkinlikler organize edip barış kültürünü adada hakim kılmak için çalışacağız.”

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur