1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “CTP için önemli olan hükümet programıdır”
 “CTP için önemli olan hükümet programıdır”

“CTP için önemli olan hükümet programıdır”

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy katıldığı bir televizyon programında gündemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy katıldığı televizyon programında gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak basında yer alan koalisyon senaryoları arasında ortaya çıkan bakanlık pazarlıkları ile ilgili net bir cevap verdi.


“CTP için önemli olan hükümet programıdır”


CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy katıldığı bir televizyon programında gündemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Kıbrıs Türk Halkının CTP-BG’ye  koalisyon kurma yetkisi verdiğini vurgulayan Akansoy “ Ama koalisyon kurulurken öncelikler arasında bakanlık pazarlığı olamaz. Bizim için öncelik seçmenin önüne koyarak desteğini aldığımız programımızın hayata geçirilmesidir.Biz bakanlık pazarlığı söylemini samimi bir tavır olarak görmüyoruz. Bizim için esas önemli olan programımızı nasıl hayata geçireceğimiz meselesidir”  dedi.
Ortaya çıkacak olan koalisyon hükümetinde bakanlıkların kendi başına hareket etmesi gibi bir anlayışı da kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Akansoy bu tip eski alışkanlıklardan uzaklaşarak ortaya çıkan hükümet programının hayata geçirilmesi konusunda bütünlük gösterilmesinin önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Ekonomik protokol revize edilecek

2013-2015 Ekonomik Protokolü’nün yeniden gözden geçirileceğini ifade eden Akansoy bu alanda esas amacın Kıbrıs Türk Halkının çıkarları gözetilerek, dışlamadığı bir çerçevede konuşarak revize edilmesini talep edeceklerini belirtti.
Hiçbir gücün halkın iradesinden üstün olmadığına vurgu yapan Akansoy halkın bu programdan memnun olmadığını sandıkta açıkça ifade ettiğini ifade etti.
Gelecek dönemde de herzaman olduğu gibi açıklık ve şefaflık ilkesi ile çalışmaların sürdürüleceğini anlatan Akansoy temel önceliğin sistemi tıkayan yasaların değiştirilmesi olacağının altını çizdi.

Ekim’de Kıbrıs konusunda sıcak bir dönem başlayacak

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy Kıbrıs konusunun çözümünde Ekim ayı itibari ile çok ciddi gelişmeler olacağını işaret ederek, ABD Başkanının son açıklamalarıyla bu konuda ciddi bir harektlenme beklentisinin çoğaldığını gözlemlediklerini belirtti.

Bu haber toplam 2529 defa okunmuştur