1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “CTP güçlü partidir, sorunları atlatır”
 “CTP güçlü partidir, sorunları atlatır”

“CTP güçlü partidir, sorunları atlatır”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı bir TV programında çeşitli konuları değerlendirdi.

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı bir TV programında çeşitli konuları değerlendirdi.

YEREL SEÇİMLER

Yerel seçim sonuçlarını değerlendirmesi istenen Talat, sonuçların kendisinin beklediği şekilde çıkmadığını, Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da çıkan sonuçların beklentilerini karşılamadığını söyledi.
Anketlerin de şaştığını belirten Talat, kurulan ittifakların başarılı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

UBP ve DP’nin yerel yönetimlerde başarısız olduklarının herkes tarafından bilindiğini kaydeden Talat, yine de halkın iradesinin bu yönde tecelli ettiğini söyledi.

CTP’DEKİ KARIŞIKLIK

Ofisinden yapılan yazıluı açıklamaya göre, TV’deki konuşmasında, Mağusa ve Girne’de CTP’liler aleyhine birçok iddiaların ortaya atıldığını, seçim sonuçlarında bunların rolünün olup olmadığının sorulması üzerine Talat, bunların adı geçenlere sorulması gerektiğini, en büyük yanlışın, tartışmaların basında ve sosyal medyada yapılması olduğunu anlattı.

Partilerin ortak görüşte gönüllü olarak birleşen insanlardan oluştuğu yolundaki görüşlerini yineleyen Talat, “O zaman parti içi sorunlar sokakta konuşulmaz” dedi.

“İSTOP YOK”

Tartışmaların sosyal medyada yapılmasının çok daha kötü olduğuna dikkat çeken Talat, bu mecrada daha da ağır hakaretlerin uçuştuğunu, bunun ise insanların birbirlerinin yüzüne bakmadan yazmasından kaynaklandığını ifade etti.

“Sosyal medyada yapılan tartışmaların istobu yok”, diyen Talat, başka vesilelerle kendisine yönelik de ağır saldırıların yapıldığını, zaman zaman rahatsız olsa da sosyal medyada siyasetin ve birçok konunun tartışılabileceğini ancak kendisinin esas itirazının partililerin parti meselelerini aleni olarak tartışmasında olduğunu kaydetti.

“GÜÇLÜ PARTİ”

CTP’nin güçlü bir parti olduğunu ve bu vartayı atlatacağına inandığını belirten Talat, partinin büyüdüğüne ve olanaklarının arttığına dikkat çekerek, CTP’nin eskiden olduğu gibi ülkeyi daha iyi bir noktaya getirmek, Kıbrıs sorununu çözmek gibi ana hedeflerini korurken, sadece özveriyi paylaşan bir parti olmakla yetinme konumunda bulunmadığını söyledi. Talat, CTP ağırlıklı hükümetlerin bazı menfaatlere dokunabildiği gibi, politikalarıyla insanlara çıkarlar da sağlayabildiğini, önemli olanın, bu yapılanların hakkaniyet çerçevesinde olması olduğunu anlattı.

“MÜNHAL DEĞİL”

Bir izleyicinin “Talat CTP’ye başkan olur mu?” şeklindeki sorusu üzerine “CTP’de başkanlığın münhal olmadığını” kaydeden Talat, şu an itibarı ile başkanın da, yönetimin de yerinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda ise Talat, gençliğinden beri örgüte ve örgütlü mücadeleye inandığını kaydederek, “Örgüt olmadan mücadele de, seçim de mümkün değildir, kararı örgüt verecektir,” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, UBP ve DP tarafından desteklendiğinin ifade edilmesi üzerine Talat, bunun son derece doğal olduğunu, ama Eroğlu’nun Kıbrıs sorunu ile ilgilenmediğini, konuyu görüşmecisine bıraktığını ve enerjisini tamamen iç politikaya ayırdığını söyledi.

Talat, Cumhurbaşkanı’nın misyonunun Kıbrıs sorununu çözmek için çalışmak olduğunu ve tüm kapasite, yetenek ve bilgisini buna harcaması gerektiğini, ancak Cumhurbaşkanının bu görevi yapmadığını savundu.

“HALKIN GÜNDEMİ”

Başka bir soruyu değerlendiren Talat, Kıbrıs sorununun toplumun ana gündemi olmayabileceğini çünkü insanların çeşitli sorunlarla yüz yüze bulunduğunu, ancak siyaset insanlarının görevinin halkın bütünlüklü sorunlarıyla ilgilenmek ve bunların kaynağı olan Kıbrıs sorununu bitirmek olduğunu söyledi.

MÜZAKERELER

Müzakerelerle ilgili bir soru üzerine İkinci Cumhurbaşkanı Talat, aslında iki tarafın da çözüme inanması, en azından bir tarafın çözüme iyice angaje olması gerektiğini, bunun da Türk tarafı olabileceğini belirtti.

Durumun böyle olmadığını söyleyen Talat, “Liderler sorunun çözümüne odaklanacaklarına güven yaratıcı önlemlere yönelerek, teknik komitelerin işine soyunuyorlar. Öze ilişkin müzakereleri ise temsilcileri yapıyor. Yani araba, atın önüne konuyor. Kısacası, havanda su dövülüyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 2440 defa okunmuştur
Etiketler : ,