1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Girne’de: Liman sahipsiz, balıkçılar çaresiz!
CTP Girne’de: Liman sahipsiz, balıkçılar çaresiz!

CTP Girne’de: Liman sahipsiz, balıkçılar çaresiz!

CTP, üretici kesimlerle buluşmak, sorunları yerinde tespit edip yeni politikalar üretmek için başlattığı gezilere Girne ile devam etti.

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi, üretici kesimlerle buluşmak, sorunları yerinde tespit edip yeni politikalar üretmek için başlattığı gezilere Girne ile devam etti. “Sokaktayız” adı altında sürdürülen ziyaretlerde, Girne Yat Limanı’nında balıkçılarla buluşuldu ve ardından minibüsçüler ile bir araya gelindi. Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, milletvekilleri Fazilet Özdenefe, Armağan Candan ile İlçe Başkanı Erkan Eminağa, MYK üyeleri ve gençlerin katıldığı ziyaretlerde sıkıntılar masaya yatırıldı, sorunlar not edildi.

Balıkçılar barınak ve sistem bekliyor
Bölge balıkçıları, barınak sorunu yaşadıklarını dile getirirken büyük gemilerin limanda olmasının da kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti. Balon balıklarının temizlenmesi için devletten teşvik beklediklerini vurgulayan balıkçılar, Güney Kıbrıs’taki sistemin uygulanmasını talep etti. Limanın sahipsiz olduğunu, gelişigüzel uygulamaların tarihi dokuyu bozduğunu belirten balıkçılar, limanın yatırıma ihtiyacı olduğunu, marina yapılması gerektiğini dile getirdi. Kestanelerin soyunun tükendiğini, bölgedeki otellerin kanalizasyonlarını denize boşaltmasından dolayı denizaltı ekolojik sistemin bozulduğunu kaydeden balıkçılar, memurların ikinci iş olarak balıkçılık yapmasından dolayı da mağdur olduklarını belirtti. Geçen senenin mazot desteğini hala alamamaktan yakınan balıkçılar, limanda kullanılabilecek su olmamasının da kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Yapılan sohbetin ardından balıkçı teknelerinden biriyle denize açılan partili ekip, balıkçıların işlerinin zorluğunu ağ atarak tecrübe etti.  

Minibüsçüler yeni uygulamadan rahatsız
Liman turunun ardından durakları mahkemelerin arkasına taşınan minibüsçüler ile buluşan partililer, şoförlerin sorunlarını dinledi. Belediyenin yeni uygulamasından rahatsız olduklarını, çifte standart uygulandığını savunan minibüsçüler, yeni güzergahtan ve kendilerine gösterilen duraktan memnun olmadıklarını aynı şekilde halkın da yeni sistemden şikayetçi olduğunu kaydetti. Şoförler, belediye otoparkından yer istediklerini, güzargahın ve duraklar arası mesafenin de yolcuları memnun edecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. 80 bin üniversite öğrencisinin olduğu ülkede toplu taşımacılıkta açılımlar yapılması gerektiğini vugulayan partililer ise sorunun kooperatifleşme yoluyla çözülebileceğini, bu konuda partinin çalışma başlatacağını belirtti.

Bu haber toplam 2133 defa okunmuştur