1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP Gençlik Örgütü'nün ilçe kongreleri başlıyor
CTP Gençlik Örgütünün ilçe kongreleri başlıyor

CTP Gençlik Örgütü'nün ilçe kongreleri başlıyor

CTP Gençlik Örgütü, bu yıl 16. kez ilçe kongrelerini gerçekleştiriyor

A+A-

CTP Gençlik Örgütü,  bu yıl 16. kez ilçe kongrelerini gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat’ın yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:


CTP Gençlik Örgütü, ülkemizdeki en örgütlü gençlik örgütlenmesi sıfatıyla bu yıl 16. kez ilçe kongrelerini gerçekleştiriyor. Bu akşam saat 19.00’da Naci Talat Vakfı’nda gerçekleşecek Lefkoşa İlçe Kongresi ile başlatacağımız kongrelerimizi, daha sonra Mağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele kongreleri ile tamamlayacağız.

Gençliğin dinamik yapısını gözeterek sürdürdüğümüz örgütlü mücadelemizi yeni bir konağa taşıyacağımız bilinciyle kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. CTP Gençlik Örgütü 16 yılı aşkın süredir gençliğin en büyük örgütlü gücü olarak mücadelesini sürdürüyor. Gençliğin gücü aslında yenilenmenin, değişimin kaçınılmaz olmasının gücünden kaynaklanmaktadır. Ülke siyasetinde söz sahibi olmak, bu ülkede kök salmak, geleceğimizi bu adada kurmak için 16 yıl önce çıktığımız bu yolda bugün geldiğimiz noktada, her ilçede örgütlü yapımız, birçok köyümüzde örgütlü Ocak örgütlerimiz, çeşitli alanlarda çalışmalar yapan, projeler üreten komite ve ekiplerimiz, kurumsal yapımızın en üst düzeydeki ifadesi Gençlik Meclisi ve MYK’mız ve tabi ki örgütümüzün en büyük gücü olan üye ve sempatizanlarımızla birlikte ilerlemeye devam ediyoruz.

Her geçen gün artan kitlemiz yanında, aktif olarak siyaset üreten üyelerimizin sayısının da artması bizler için mutluluk vericidir. Her bir üyemizin “genç liderler” olduğu bilinci bizler için çok önemlidir. Bu hedefle hareket ve mücadele hattımızı belirliyor, sorunlara çözümler üreten, bunları uygulamaya çalışan ve aslında ülkemizde gerekli olan cesur değişimin öncüsü olmayacak bir gençlik için mücadele vermeye devam ediyoruz.

Bütün bu çalışmalarımızın yanında, Sosyalist bir gençlik örgütü olarak insanlığın ortak mücadelesine olan inancımızla, sadece yurtiçindeki mücadeleye katkı koymakla yetinmiyor, ayrıca YES ve IUSY gibi uluslararası gençlik örgütlenmelerine olan üyeliklerimizle Avrupa ve Dünya Sosyalist gençliği ile dayanışmamızı sürdürüyoruz. Ülkemizin yeniden birleşmesi ve iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı bir Federasyon hedefine ulaşılması için çabalarımızı hiç geri adım atmadan devam ettiriyor, bu hedef doğrultusunda Kıbrıslı Rum gençlerle olan diyalog ve işbirliğimizi artırmaya devam ediyoruz.

İşte CTP’li gençler bu örgütsel deneyim ve birikimle 16. Dönem ilçe kadrolarını oluşturuyor. Yeni görev alan arkadaşlar ve görevlerini devreden arkadaşlarla birlikte örgütümüze yeni bir dinamizm kazandırmak üzere ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız.  Adamızdaki yozlaşmış siyasi kültürü reddeden, kişiye özel değil tüm toplum için sonuç üreten bir siyaset kurumu yaratmak için mücadele veren gençler olarak yolumuza devam edeceğiz. CTP’li gençler olarak ideolojimizle, disiplinimizle, çalışkanlığımızla ve birbirimize olan bağlılığımızla ülkemizdeki değişimin öncüsü olmaya geliyoruz. Adadaki siyaseti, eş-dost-ahbap ilişkisi ve icraatları haline getirenlere karşı, toplumsal çıkarlarımızı gözeten bir siyasi anlayışı yerleştirmek, bundan sonra da en büyük hedeflerimiz arasında yer alacaktır.

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur