1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP’den AKINCI’ya AKTİF DESTEK
CTP’den AKINCI’ya AKTİF DESTEK

CTP’den AKINCI’ya AKTİF DESTEK

Bu haftanın tek gündemi "Akıncı'ya aktif destek"

A+A-

'KKTC Cumhurbaşkanı' ve müzakere masasında yer alacak 'Kıbrıslı Türk lideri' belirleyecek 26 Nisan 2'nci Tur seçimi öncesinde, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler'den bağımsız aday Mustafa Akıncı'ya "aktif destek" kararı çıktı.

CTP-BG, seçimin 2'nci turunda 'tam destek' vereceği Akıncı'nın kampanyasına "aktif katılım" yönünde de karar üretti.

2 saat sürmedi

CTP-BG'nin dün akşamki Genişletilmiş Parti Meclisi toplantısı beklentilerin aksine 2 saat sürmeden tamamlandı. CTP-BG Parti Meclisi'nin 2'nci Tur seçim sürecini olumsuz etkilememesi için "seçim değerlendirmesi" ile "kurultay" dâhil diğer tartışmaları bir hafta sonraya ertelediği öğrenildi.
CTP-BG Parti Meclisi'nin gelecek hafta pazartesi akşamı yeniden Genişletilmiş Parti Meclisi'ni toplayarak seçim değerlendirmesi yapması bekleniyor.

Sosyal medyadan destek mesajları

CTP Parti Merkezi dün yoğun bir gün yaşadı. 2'nci turda yarışacak adaylar Mustafa Akıncı ve Derviş Eroğlu'nun ziyaretlerinin ardından, CTP Merkez Yönetim Kurulu toplanarak bir değerlendirme yaptı. Saat  20.00’de toplanan Genişletilmiş Parti Meclisi ise karar sürecini çok uzatmadan Akıncı'ya aktif desteğini açıkladı.

Bu karar sonrasında CTP yöneticilileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve sempatizanlarından çok sayıda ismin sosyal medyadan 'Akıncı'ya destek mesajları dikkat çekti.

YENİDÜZEN’e konuşan CTP – BG Propaganda ve Halkla İlişkiler Sekreteri Birikim Özgür, kararın tüm üyelerde pozitif bir hava yarattığını ve parti üyelerinin bir bütün olarak Mustafa Akıncı'ya desteğini yansıtacağını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna Bağımsız Aday Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Birleşik Kıbrıs Partisi'nin kurumsal desteği ile katılacak, diğer aday Dr. Derviş Eroğlu'na ise ilk turda olduğu gibi Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti - Ulusal Güçler destek verecek. |YD|

Bu haber toplam 3638 defa okunmuştur