1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP-BG PM 'Kıbrıs' için toplandı
CTP-BG PM Kıbrıs için toplandı

CTP-BG PM 'Kıbrıs' için toplandı

CTP Parti Meclisi, “Kıbrıs Sorunu” gündemiyle toplandı

A+A-

 

24 Temmuz Perşembe gecesi “Kıbrıs Sorunu” gündemiyle toplanan CTP Parti Meclisi, yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek müzakerelerde gelinen aşamanın kaygı verici olduğu tespitinde bulundu.

İŞTE KARAR

CTP Parti Meclisi, Anastasiadis ve Eroğlu arasında hiçbir olumlu sonuç üretmeden süren mevcut müzakere sürecinin vardığı noktadan rahatsızdır.
Hükümetle gereken istişarelerde bulunulmadan yürütülen müzakerelerde cumhurbaşkanının sonuç almaktan uzak bir strateji ile hareket etmesinden derin bir endişe duymaktayız.

Kapsamlı çözümün önünü açması beklenen güven artırıcı önlemler konusunun karşılıklı suçlamayı andıran mevcut ele alınış biçiminden kaygı duymaktayız. CTP, olması gerektiği gibi karşılıklı kabul görecek, taraflar arasında güveni artıracak ve kapsamlı çözüme ulaşılmasını kolaylaştıracak önlemler hazırlanması için girişimci olacaktır.

Partimiz, önümüzdeki süreçte halkımızın Kıbrıs sorununa ilişkin duyarlılığını yükseltmek amacıyla Talat-Hristofyas dönemindeki yakınlaşmaların sahiplenilmesinin sağlanması ve tıkanıklıkların aşılması için yeni öneriler geliştirilmesine yönelik çalışmalarını da yoğunlaştıracaktır.

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur