1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP- BG Mağusa’dan geçti, Mağusa ‘1 PARTİ VAR’ dedi…
CTP- BG Mağusa’dan geçti, Mağusa ‘1 PARTİ VAR’ dedi…

CTP- BG Mağusa’dan geçti, Mağusa ‘1 PARTİ VAR’ dedi…

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler dördüncü büyük mitingini İskele, Güzelyurt ve Girne’nin ardından dün akşam Gazimağusa’da gerçekleştirdi, miting Gazimağusa’yı şölen alanına çevirdi

A+A-

‘Temiz siyaset için!’

 

Meltem SONAY / Fotoğraflar: Mert ÖZDAĞ


Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler dördüncü büyük mitingini İskele, Güzelyurt ve Girne’nin ardından dün akşam Mağusa’da gerçekleştirdi.
CTP- BG Mitingi Mağusa’da şölen yarattı.
Yollar sokakların yeşillendiği Mağusa’da, mitingin yapılacağı Namık Kemal Meydanı’ndaki coşku ve kalabalık görülmeye değerdi.
Kalabalık, CTP- BG’nin mitinginin gerçekleştirildiği Namık Kemal Meydanı’na sığmadı.

Mağusa ‘1 Parti Var’ dedi!

Mitingin yapılacağı meydandaki kalabalık coşkuyla saatler öncesinden konvoyun alana gelmesini bekledi.
‘Birlik, Mücadele, Dayanışma’ sloganı atan alandaki kalabalığın coşkusu, Başbakan Sibel Siber ve CTP- BG Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun alana girmesiyle daha da arttı.

Adaylara büyük ilgi…

Konserle başlayan mitingde coşku bitmedi, sloganlar dinmedi. Alandaki heyecan aday tanıtımı sırasında daha da arttı. CTP- BG Gazimağusa Milletvekili Adayları İsmail Gündost, Abdullah Tuver, Hanife Mert, Dr. Arif Albayrak, Ali Gulle, Sonay Adem, Hande Güzoğlu Öncü, Erkut Şahali, Osman Cevit, Teberrüken Uluçay, Esen Beyköylü, Ferdi Sabit Soyer ve Asım Akansoy Mağusalılara tanıtıldı.

Akansoy: “Adil düzeni ya getireceğiz, ya getireceğiz!”

Mitingde mikrofona ilk gelen isim CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy’du.
“Bu memlekete güzel günler getirecek bir parti var” diyen Akansoy, ülkedeki kirliliğin hakkından gelecek partinin CTP-BG olduğuna işaret etti.
“Hesap soracak bir parti var” diyen Akansoy, 29 Temmuz sabahının temiz siyaset için milat olacağını altını çizdi.  Akansoy’un ifadeleri devamla şöyle:
“Ahlaksızlık sürgün edilecek, inancımız tam, hazırlığımız tamam. Şeffaf yönetim anlayışı gelecek. Adil düzeni ya getireceğiz, ya getireceğiz. Az kaldı 29 Temmuz’da bu düzen değişecek.”

Başbakan Siber: “Kimsenin hakkı yenmeyecek”

Genel Sekreter Akansoy’un ardından mikrofona gelen Başbakan Sibel Siber, güzel günlerin geldiğine işaret ederek ‘Bundan böyle çok şey değişecek’ şeklinde konuştu.
Seçimin ardından göreve gelecek Hükümet’in, ‘Halkın getirdiğini bileceğini’ ifade eden Başbakan Siber, “Emeğin değeri, Sosyal adalet, eşitlik artık bizimdir, kimse tarafından çiğnenemeyecek” dedi.
Siber’in ifadeleri devamla şöyle:
“Bu ülke artık bir buçuk ay önceki ülke değil. Bu ülkede bundan böyle gülen yüzler göreceğiz. Bazılarının daha mutlu, bazılarının mutsuz, bazılarının çalıştığı, bazılarınınsa bir günde zengin olduğu bu düzen artık yürümez. Ülkemizin değerleri bundan böyle birilerine peşkeş çekilemez.”

Yorgancıoğlu: “Temiz siyaset gelecek!”

Miting alanını dolduran kalabalığa ‘Barışı kurmak adına çok bedel ödeyen dostlarımız, hoş geldiniz” sözleri ile selamlayan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, 28 Temmuz’un sadece seçim tarihi değil, ülkenin kaderi değiştirecek, temiz siyaseti getirecek tarih olduğunu da vurguladı.
“UBP adalet duygusunu elinizden aldı” diyen Başkan Yorgancıoğlu,  ülke kaynaklarının da UBP tarafından kendi yandaşlarına peşkeş çekildiğine işaret etti.
“Bu ülkenin ekonomisini düzeltecek bir parti var, o parti de CTP- BG. Kıbrıs konusunu çözecek de bir parti var… Tek başına iktidar olsak da ülkeyi sizlerle birlikte yöneteceğiz” diyen Yorgancıoğlu, 28 Temmuz’dan sonra ülkenin kaderini hep birlikte değiştirme sözü de verdi.
Kıbrıs Türk Halkı’nın kaderini değiştirecek bir parti ve bunun da CTP- BG olduğuna vurgu yapan Başkan Yorgancıoğlu, 28 Temmuz’dan sonra ülkeyi birlikte yönetme sözü verirken, miting alanını dolduran coşkulu kalabalıktan da ‘tek başına iktidar sözü’ aldı.

 

MİTİNGDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2693 defa okunmuştur