1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çakıcı: “TDP, bu düzeni yıkmak için yola çıktı”
Çakıcı: “TDP, bu düzeni yıkmak için yola çıktı”

Çakıcı: “TDP, bu düzeni yıkmak için yola çıktı”

Genel Başkan Mehmet Çakıcı başkanlığındaki TDP Lefkoşa milletvekili adayları, sivil toplum örgütü ve sendika ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikasını (KTÖS) ziyaret etti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkede çıkarcıların prim yaptığı, adalet ve eşitlikten yoksun çarpık bir düzen olduğunu belirterek, TDP olarak bu kokuşmuş düzeni yıkmak için yola çıktıklarını vurguladı. 
Genel Başkan Mehmet Çakıcı başkanlığındaki TDP Lefkoşa milletvekili adayları, sivil toplum örgütü ve sendika ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikasını (KTÖS) ziyaret etti. Karşılıklı görüş ve düşüncelerin ortaya konduğu ziyarette, TDP’nin ‘Zamanı Geldi’ adlı seçim bildirgesi ile aday tanıtım broşürleri de takdim edildi.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, tarihi öneme sahip 28 Temmuz erken genel seçimlerinin ülkenin önümüzdeki 5 yıl boyunca kaderini belirleyeceğine dikkat çekti. Çakıcı,  verilecek kararın demokrasi mücadelesini, sendikaları, eğitimi,  sağlığı, turizmi çok yakından etkileyeceğini kaydetti.
TDP’nin seçimlere giderken tarafını net olarak belirlediğini belirten Çakıcı, “TDP düzeni değiştirmek için taraftır, karşıdaki statüko da değişmemek için direnmektedir” dedi.
Faizlere sınırlama getirilmesi, profesyonel askerliğe geçilmesi, hastane hizmetlerinin ücretsiz olması, polis nakil tüzüğünün değiştirilmesi, sendikalaşmanın özel sektörde de yaygınlaşması gibi konularda önerisi olan tek partinin TDP olduğuna işaret eden Çakıcı,  “TDP bu ülkede birkaç kişi zengin olurken, halkın büyük çoğunluğunun mağdur olmasını sağlayan düzeni değiştirmek için yola çıkmıştır kavgamız da bunun içindir” dedi.  
Güney’den gelen ve eşdeğer haklarını alamayan binlerce kişi olduğunu belirten Çakıcı, TDP iktidarında eşdeğer mal üzerinde oynanan oyunların bozulacağını ve herkesin hakkını alacağını söyledi.   
Temel politikalarının orta ve dar gelirli vatandaşları korumak olduğunu kaydeden Çakıcı, “Bugünkü kavga ezenlerle, ezilenlerin kavgasıdır. Biz ezilenin yanında taraf olduk” diye konuştu. 

Varoğlu: “Ülke batma noktasına gelmiştir”
KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, TDP’nin kökleri olan TKP’nin kuruluşunda KTÖS’ün önemli rolü olduğunu anımsatarak, TDP ile aynı yolu yürüdüklerini vurguladı.
Barış, demokrasi ve kendi kendimizi yönetme mücadelesinde TDP ile birlikte mücadele verdiklerini kaydeden Varoğlu, “Önümüzdeki seçimleri de bu mücadelede bir araç olarak görmekteyiz ve bu uğurda mücadele eden partilerin güçlenmesini istiyoruz” dedi.
Bu mücadele verilirken sendika, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Varoğlu, “Ülke batma noktasına gelmiştir. Aynı gemideyiz, gemi batarsa hep beraber batacağız, kurtulacaksak da birlikte kurtulacağız” dedi.
TDP’nin de bu mücadelenin mihenk taşlarından biri olduğunu kaydeden Varoğlu, verdikleri kavga ve seçimlerde TDP’ye başarılar diledi. YD

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur