1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çakıcı basın toplantısı düzenledi
Çakıcı basın toplantısı düzenledi

Çakıcı basın toplantısı düzenledi

TDP’li üç bakanın da yer aldığı basın toplantısında Çakıcı, diğer siyasi partilere karşı eleştirilerde bulundu.

A+A-

TDP genel Başkanı Mehmet Çakıcı, bu sabah basın toplantısı düzenledi. TDP’li üç bakanın da yer aldığı basın toplantısında Çakıcı, diğer siyasi partilere karşı eleştirilerde bulundu.
En çok eleştirilen partinin TDP olduğunu iddia eden Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkı böyle kandırılıyor” dedi.
TDP’nin yapısı ile ilgili de bilgi veren Mehmet Çakıcı, en çok kadın adayının ve en genç adayların kendi partilerinde olduğunu söyleyerek, “TDP hep örnek bir parti oldu” ifadesini kullandı.
UBP hükümetine de eleştirilerde bulunan TDP Başkanı Çakıcı, “Sanki LTB belediyesini Tayvanlılar batırdı. Sanki KTHY’yi batıranlar, Ercan’ı satanlar başkaları. Soygunculuğun, hırsızlığın büyüdüğü bir dönemden geçiyoruz. Birkaç zengin ailenin toplumun kanını emdiği bir dönemden geçiyoruz” dedi.
Kıbrıs Türk halkının sürekli kandırıldığını iddia eden Çakıcı, TDP’nin seçim bildirgesinden örnekler verdi. Vergi ve sağlık reformu gerçekleştireceklerini belirten Çakıcı, 44 sayfalık, “Umut Projesi” adı altında  yeni ekonomik program hazırladıklarını anlattı.
Seçimlere 3 gün kala yine, seçim tarihi olarak 29 Eylül için DP ve CTP ile imza attıklarını ve ihanete uğradıklarını iddia etti.
Geçici hükümet dönemindeki bakanlarını da takdim eden TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, petrol dolum tesisi sözleşmesini ve Necati Şaşmaz’ın kültür ataşeliğini kendi Bakanlıklarının iptal ettiğini savundu.
Çakıcı, Başbakan Sibel Siber’in TC Elçiliği’ne verdiğini iddia ettiği belgeyi tanımadıklarını, hükümetten de çekilmeyeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 1819 defa okunmuştur