1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP TVG basın toplantısı düzenledi
BKP TVG basın toplantısı düzenledi

BKP TVG basın toplantısı düzenledi

Birleşik Kıbrıs Partisi Toplumsal Varoluş Güçleri Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

A+A-

 

“Barış mücadelesi ileriye taşınacak”

BKP Toplumsal Varoluş Güçleri adına Besim Baysal hazırlanan ortak metni okudu. Basın açıklamsının tam metni şöyle: “BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin baraj sorunu kalmamıştır. Güçlü bir şekilde parlamento çatısı altında mücadelesini sürdüreceği belli olmuştur. Biz 28 Temmuz sonrasında yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız. Bu çerçevede halkımıza söz veriyoruz;
1- BKP Toplumsal Varoluş Güçleri 28 Temmuz sonrası ortak mücadeleye devam edecek ve manifestosu tüm emek, demokrasi ve barış güçlerinin imzasına açık kalacaktır.
2- BKP Toplumsal Varoluş Güçleri diğer demokratik kitle örgütlerinin katılımı sağlanarak daha da genişleyip güçlenecektir.
3- Seçilecek olan Milletvekillerimiz BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’ni oluşturan tüm kesimlerin ortak duruşunu meclise taşıyacaktır.
4- Mücadeleyi meclise hapsetmeyecek, bugüne kadar olduğu gibi halkın doğrudan katılımı ile birlikte meydanlarda, sokaklarda mücadele sürdürülecektir.
5- AKP ve Asker-Sivil Bürokrasinin çizdiği sınırlar içerisinde parlamentoculuk ve hükümetçilik oynanmayacak, hiçbir işbirlikçi hükümette yer alınmayacak, Kıbrıslı Türklerin iktidarının kurulması ve barış mücadelesi ileriye taşınacak.
6- Parti katkısı ve Milletvekili maaşları ile ilgili ortak hareket edilmek üzere düzenleme yapılacak ve ayrıntıları halkımızla paylaşılacaktır.
Tüm halkımızı 24 Temmuz Çarşamba saat 20:00’da Lefkoşa Sarayönü Meydanı’nda düzenlenecek Toplumsal Varoluş Şöleni’ne katılmaya ve 28 Temmuz Pazar günü sandığa giderek BKP’ye mühür vurmaya çağırıyoruz”   Birleşik Kıbrıs Partisi Genel sekreteri Abdullah Korkmazhan ise özetle şunları belirtti:
“Değerli basın emekçileri, değerli arkadaşlar;
Zorlu bir süreç geçirdik. Halkımızla iç içe, halkımızdan aldığımız destek ve katkıyla bu süreci geçirdik. İyi bir seçim çalışması yürüttük. Ülkemizin her yanına ulaştık. Ülkemizin her yanındaki sorunlara ortak olduk. Halkımızın sorunlarını dinledik. 28 Temmuz’un ardından da tüm bunları parlamento çatısı altında dile getireceğiz. Tüm bu sorunlara çözüm bulunması noktasında birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Ortak mücadelemize bugün olduğu gibi, dün olduğu gibi, meydanlarda ve sokaklarda olduğu gibi, parlamento çatısı altında da devam edeceğiz. “

“Mücadele güçlenerek sürecek”
Devrimci Kominist Birlik temsilcisi Yusuf Alkım ise konuşmasında şunlara değindi: “Değerli Basın mensupları, değerli halkımız;
Biz bu sürece girerken, halkımızın vereceği destek konusundaki beklentilerimizi aştık. Halkımız gerçekten kirlenmiş olan, kirlenmişlikleri aşikar olan düzen partilerinin kirlenmişlikleri karşısında BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’ne çok büyük bir destek belirtiyor. BKP Toplumsal Varoluş Güçleri iradesi olmasa da bu meclis çatısı altında güçlü bir şekilde temsil edilecektir. 29 Temmuz’dan sonra bu yok oluş sürecine karşı duran tüm muhalif kesimleri kapsayan güçlü bir mücadele başlatacaktır. Toplumsal varoluş mücadelesini daha da yüksek bir kaleye taşıyacaktır. 28 Temmuz’da sandığa gidecek olan yurttaşların BKP Toplumsal Varoluş Güçlerine destek vermesini, oylarına sahip çıkmaları çok önemlidir. Verilecek her oy bizim temsiliyetimizin daha da güçlenmesine ve toplumu yok eden politikalara karşısında güçlü bir seddin, güçlü bir muhalefetin örülmesine bir tuğla daha koyacaktır”Toplantıda son sözü alan  Baraka Kültür Merkezi aktivisti Münür Rahvancıoğlunu ise özetle şunları dile getirdi:
“Değerli basın emekçileri,  çok zorlu bir süreç yaşadık. Ve bundan sonra da daha zorlu bir sürece giriyoruz. Farkındayız ki halkımız bize en değerli şeyini, umudunu emanet etti. Uzun yıllardan beridir kırılmış olan, örselenmiş olan umudunu halkımız Birleşik Kıbrıs Partisi Toplumsal Varoluş Güçleri’ne emanet etmiş durumdadır. Bu da bizim sorumluluğumuzu kat kat artırıyor. Yapacağımız, yapmayacağımız, söyleyeceğimiz, söylemeyeceğimiz her şey halkımızın gözünde mücadelenin anlam kazanmasına veya bir yeni hayal kırıklığına vesile olabilir. O yüzden yapacağımız ve yapmayacağımız her şeye büyük bir hassasiyetle yaklaşmaya çalışıyoruz.  Ve halkımızın gerçek duygularını ve gerçek arzularını ifade etmek için kendi aramızda konuşuyor, anlaşıyor ve ona göre hareket ediyoruz. Toplumsal varoluş mücadelemizde çok büyük bir eksiklik vardı bugüne kadar ve 28 Temmuz’a kadar da olmaya devam edecek. Bu halk çok ciddi sendikal mücadeleler verdi. Saymaya gerek yok herkes bir mücadelenin içinde bir şekilde bulundu. Bu halk çok ciddi meydan ve sokak mücadeleleri verdi. Ama neyazık ki bu zincirin bir halkası eksikti. O da siyasal halkaydı. Parlamentodaki hiç bir güç halkın gerçek iradesini temsil etmekle ilgili hareket etmedi. Birleşik Kıbrıs Partisi Toplumsal Varoluş Güçleri 29 Temmuz’dan itibaren bu zincirin eksik halkasını tamamlayacak, sendikal, sokak mücadelelerinin parlamenter alana, siyasi alana da taşıma mücadelesini güçlendirerek sürdürecektir”. YD

Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur