1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP-TVG adayları, LTB’yi ziyaret etti
BKP-TVG adayları, LTB’yi ziyaret etti

BKP-TVG adayları, LTB’yi ziyaret etti

LTB çalışanları ile sohbet eden ve sorunlarını dinleyen adaylar, broşür dağıtımı da gerçekleştirdi.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi Toplumsal Varoluş Güçleri (BKP-TVG) milletvekili adayları, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) ziyaret etti.

BKP-TVG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, LTB çalışanları ile sohbet eden ve sorunlarını dinleyen adaylar, broşür dağıtımı da gerçekleştirdi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ziyarette çalışanlarla gerçekleştirdiği konuşmalarda, aylarca süren mücadelenin ardından, belediyede yaşanan sorunların henüz son bulmadığını belirterek, iflasın sorumlusu işçiler ve çalışanlarmış gibi bütün fedakarlığın onlardan beklenmesinin belediye çalışanlarına yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu vurguladı.

İzcan, “LTB’nin iflası ve yaratılan enkazın sorumlusu işçiler ve çalışanlar değildir. Sayın Fellahoğlu hedef şaşırtmaya son vermeli, tüm yükü çalışanların sırtına yükleme çabasından uzaklaşmalı ve belediyeyi ancak çalışanlarla uzlaşarak düzlüğe çıkarabileceğini unutmamalıdır. Belediyeyi iflas ettirenlerden hesap sorulmalıdır” dedi.

Maaşlardan yapılacak kesinti ve işten durdurmalar ile belediyenin düzlüğe çıkarılmasının mümkün olmadığı görüşünü belirten İzcan, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini, işe gelmeyenler ya da yasa dışı partizanca istihdam edilenler varsa bunların işten durdurlmasında bir sakınca görmediklerini söyledi.

LTB’nin yeniden yapılandırılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden İzcan, “belediyeyi iflasa sürükleyenlerden ve enkazı yaratanlardan hesap sorulması ve bununla ilgili yargı sürecinin bir an önce başlatılması gerektiğini” ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur