1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP: Radikal adımlara ihtiyaç var
BKP: Radikal adımlara ihtiyaç var

BKP: Radikal adımlara ihtiyaç var

Korkmazhan, kapsamlı çözüme ulaşmak için, güven arttırıcı önlemlere yönelik radikal adımlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, kapsamlı çözüme ulaşmak için, güven arttırıcı önlemlere yönelik radikal adımlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Korkmaz yazılı açıklamasında, “Eşzamanlı bir şekilde Maraş’ın iade edilmesini, Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın açılmasını istiyoruz, kapsamlı çözüme ulaşmak için güven arttırıcı önlemlere yönelik radikal adımlara ihtiyaç var” ifadesine yer verdi.

“Çözüm gökten zembille inmeyecektir” diyen Abdullah Korkmazhan, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların her alanda işbirliği, yakınlaşması, dayanışması ve federal kültürü özümsemesiyle ulaşılabileceğini belirtti.

Korkmazhan açıklamasında, güven arttırıcı önlemlerin her iki toplumu doğrudan etkileyecek ve çözüm sürecine kanalize edecek şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Korkmazhan, “Maraş’ın iadesi ve yeniden inşa süreci, toplumlararası işbirliği ve güven ortamı ile kapsamlı çözüm sürecine katkı sağlayacaktır. En önemlisi federal kültürü Maraş’ta yaşatmaya başlayacağız” ifadesini kullandı.

Maraş’ın bütünlüklü çözümün parçası olduğunu söylemenin, işbirliği ve kapsamlı çözümün önüne bariyer koymak olduğunu iddia eden Abdullah Korkmazhan, “İlgili tüm taraflar arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve gelişmesi, Kıbrıs’ta kapsamlı ve kalıcı bir çözüm için şart” dedi.

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur